26 / 04 / 2024

Ukra City'de 154 bin TL'ye 2+1!

Ukra City'de 154 bin TL'ye 2+1!

Reklamlarında, C1 gelir grubunun bir numaralı kahramanı Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ı kullanıyor. ‘Alacağım evin ortalama değeri 100 bin TL olsun, aylık ödemelerim de 1.000 TL'yi geçmesin' diyen geniş kitleye oynuyor


Her şeyiyle C1 gelir grubuna sesleniyor. Reklamlarında bile, bu gelir grubunun bir numaralı kahramanı Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz'ı kullanıyor. ‘Alacağım evin ortalama değeri 100 bin TL olsun, aylık ödemelerim de 1.000 TL'yi geçmesin' diyen geniş kitleye oynuyor. Ukra İnşaat'ın kalite ve fiyat dengesini iyi kurmuş, ünlü mimar Tatsuya Yamamoto destekli projesi Ukra City, Beylikdüzü'nde hemen farkediliyor.

Beylikdüzü'nde Ukra İnşaat'ın ikinci projesi olan Ukra City hakkında bilgi almak üzere CEO Kürşat Tuncel ile buluştum.

Hemen hemen tüm markalı projeler B gelir grubunu hedeflerken, 1.500 TL'den daha düşük metrekare fiyatı da pek bulunmazken, C1 gelir grubundakilerin ulaşabileceği ancak kalite ile fiyat dengesini iyi kurmuş bir proje ile karşılaştım. Bu projede ilk dikkati çeken nokta ortalama metrekare satış fiyatlarının 1.250 TL ile 1.360 TL arasında olması. Ancak inşaat kalitesi, mimari özellikler, açık söyleyeyim bu fiyata sunulacak seviyeden bir hayli yukarıda. Dikkat çeken bir diğer nokta ise Ukra İnşaat öyle cazip kampanyalar ve ödeme kolaylıkları sunuyor ki, amiyane tabir ile ‘Almayanı dövmek lazım' da diyebiliriz.

Madem böyle iddialı bir cümle kurduk, öncelikle neymiş bu cazip ödeme koşulları önce onlara bakalım.

* 1+1 konutlar 63 ile 75 metrekare arasında ve fiyatları da 79 bin TL'den başlayıp 130 bin TL'ye kadar çıkıyor.

* 2+1 konutların metrekaresi 113 ile 124 arasında değişiyor. Fiyat aralığı ise 154-192 bin TL seviyesinde.

* Ortalama metrekare satış fiyatları oldukça cazip.

* Konut alırken yüzde 75'lik kısım için banka kredisi kullanılıyor. Peşin ödenmesi gereken yüzde 25'lik peşinatı hemen istemiyorlar. Bunu 1 yıl içinde ödemek mümkün. Ukra İnşaat bunun için vade farkı ve faiz uygulamıyor.

* Kredi olarak kullanılacak yüzde 75'lik kısımın taksit ödemeleri Ağustos ayında başlayacak şekilde dizayn edilmiş.

* Ağustos ayında başlayacak banka kredisi için Ukra İnşaat bugünden kredi faiz oranlarının artmayacağının da garantisini veriyor. Şayet faizler düşerse bu indirimi tüketici lehine yansıtmayı da taahhüt ediyor. (Bu, konut kredisi faizlerinin arttığı ve yılın ikinci yarısında biraz daha artmasının beklendiği bir atmosferde hakikaten iddialı bir teklif.)

* Bu geç ödemenin, geç taksit başlatmanın tek bir nedeni var. Şayet alıcı niteliksiz bir konutta kirada oturuyorsa, evine taşınana kadar hem kira hem de yeni evinin taksit yükü ile karşı karşıya olmasın.

* Peşin alımlarda yüzde 10 indirim var.

* İki tane ev alanlara yüzde 15 indirim yapılıyor.

* Diyelim 4 kişi toplandınız. 4 ev birden aldınız. Ukra İnşaat 5'inci evi bedava veriyor. (Bu çoklu satış kampanyası ile 25 daire satılmış.)

* Bir daire alıp bir de komşusunu ya da akrabasını getirenin dilerse taksit ödemelerinin 3 tanesi Ukra tarafından karşılanıyor. (3 bin TL)
Cazip ödeme koşullarının yanı sıra ‘inşaatın kalitesi de yüksek' dedik. O kaliteyi neler sağlıyor biraz da onlara bakalım.

İnşaatta yüksek dayanımlı C40 betonu ve S13 çeliği kullanılıyor. Fitness merkezi, sauna, tenis kortu, yüzme havuzu, kapalı otopark, mağazalar, çocuk oyun alanları ve sosyal tesisleri var. 24 saat sıcak su, merkezi uydu sistemi, 24 saat güvenlik, jeneratör, yangın ve duman tahliye sistemleri, görüntülü diafon sistemi de var. Şöyle söyleyeyim. Bu konutları Beylikdüzü'nde değil de Etiler'de düşünün, metrekaresi rahatlıkla 6-7 bin TL olurdu.

42 dönümde yükseliyor, % 85'i yeşil alan

42 dönüm alan içerisinde, yüzde 85'i yeşil alandan oluşan projede toplamda 2.650 konut yapılacak. Şu anda 1.646 konutluk ilk fazı satışta bulunan ve bugüne kadar 1.000 evin sahiplerini bulduğu Ukra City'de 1'i yıldız blok olmak üzere 7 blok inşa ediliyor. Projenin yakın çevresinde 5 üniversite, 8 alışveriş merkezi, 13 sanayi sitesi ve 5 hastane bulunuyor. Ukra İnşaat daha önce yine Beylikdüzü'nde HanePlus adındaki projesine start vermişti. 3 blokta 809 konutun olduğu HanePlus'ta da halen satışta 207'ye yakın konut bulunuyor. Bu arada Ukra İnşaat'ın Eylül ayında yeni bir projesi de start alacak.

Metrobüs bağlantısı cazibesini artırıyor

Ukra İnşaat'ın Ukra City projesi Beylikdüzü'nde Autopia'nın hemen yanıbaşında yükseliyor. Hem TEM'e hem de E-5'e bağlantısı çok rahat. 300 metre yürüyerek E-5'e ulaşıyorsunuz. Bildiğiniz gibi metrobüsün Avcılar'dan Beylikdüzü'ne kadar uzatılması için projeye start verildi.

Metrobüs ulaşımı sağlandığında Ukra City'nin oldukça prim yapacağı söylenebilir.

Ukra City, toplamda 2 bin 650 konuttan oluşan bir proje. Şu an için 1.650 konuttan oluşan ilk fazı satışı sürüyor.

1.000'in üzerinde konut satılmış vaziyette. 600 civarında bir konut satışta. Projenin ilk fazından beklenen gelir 200 milyon TL civarında. 70 mağazadan oluşan ticari alanlarla birlikte rakam 250 milyon TL'yi bulacak. Projede bugüne kadar yüzde 61'lik kısım satıldı. Yatırım amaçlı 1+1 ev almak cazip görünüyor. Evlerin teslim tarihi 2012 Aralık ayı. 1+1'leri çok rahatlıkla 500-550 TL fiyatla kiraya vermek mümkün. Yani 20-25 bin TL'lik bir birikimi olan 79 bin TL'lik bir konuta talip olup, bunun kredisini çok rahatlıkla kira geliri ile ödeyebilir. Bir hesap yaptım.

Aylık 850 TL kredi taksidi olsa, evi de 500 TL'ye kiraya verse, cebinden 300-400 TL gibi bir rakam çıkarıp bu eve sahip olabilir.

Konutta kritik bir dönemdeyiz, tüketici farketti alım yapıyor

Ukra İnşaat CEO'su Kürşat Tuncel, daha önce Ağaoğlu'ndan tanıdığım bir profesyonel. Şimdi enerjisini Ukra için harcıyor. Ocak ayında yeni görevine başladı. Yukarıda saydığım cazip ödeme kolaylıklarını o getirdi. “Kampanyayı dizayn etmezseniz satamazsınız” derken göreve başlamadan önceki 3 ayda cironun 19 milyon TL olduğuna, göreve başladıktan sonraki 3 ayda ise 70 milyon TL'ye çıktığına dikkat çekiyor.

Tüketici profili ile ilgili çok titiz bir çalışma yapmış. “Tüketici alışkanlıklarını 1 ay boyunca izledik ve ona göre model geliştirdik” diyor.

Tuncel'in mevcut fiyat ve kredi faizi ilişkisine yönelik tespitleri dikkat çekici:

“İlginç bir dönemden geçiyoruz. Eskiden konut kredisi faizleri düşerken, konut değeri yükselir bir şekilde birbirini dengelerdi. Ancak bugünlerde hem reel olarak konut fiyatları artmıyor hem de faizler düşük seyrediyor. Kritik bir dönemden geçiyoruz ve tüketici de bunu farketti.

Yılın ikinci yarısında munzam karşılıklardaki değişiklikler sebebiyle faiz artışı olacak. Ayrıca maliyet baskısı yüzünden inşaatçılar da konutlara zam yapacak. Bu yüzden bu duruma yakalanmamak için konutlara kuvvetli bir ilgi var.”

Kürşat Tuncel'in C1 alıcı grubu ile ilgili gözlemleri de oldukça ilginç: “Bizim hedefimiz 20 ile 40 yaş arasında ilk kez konut alacaklar ve C1 gelir grubu. Bu grup, evin ortalama fiyatının 100 bin lira ile 120 bin lira arasında olmasını, aylık taksit ödemesinin 1.200 TL'yi geçmemesini istiyor. Bunu başarınca satışlar zıplıyor. Ayrıca B gelir grubu konuta doydu. Artık o kesime daha fazla konut satamıyorsunuz.”

‘Necati Şaşmaz ile 10 yılda ulaşılabilecek marka bilinirliğimiz oldu Kuveyt'te bile ev sattık'

Kürşat Tuncel, Necati Şaşmaz ile 10 yılda ulaşamayacakları marka değerine çok kısa sürede ulaştıklarına, Ortadoğu'da bile satış yaptıklarına dikkat çekiyor. HanePlus ve Ukra City'de Ortadoğu'ya 50'nin üzerinde satış yaptıklarını belirten Tuncel, “Türk dizileri bu bölgede çok seyrediliyor ve çok seviliyor. Reklam yüzümüz de Necati Şaşmaz olunca ummadığımız bir ilgi ile karşılaştık. Yakında Kuveyt'te fuara katılacağız. Fuar döneminde 50'nin üzerine ilave 100 tane daha konut satmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Vatan/Ercan İNAN

0212 853 15 15

http://www.ukracity.com/

Projeden görüntüler için tıklayınız



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler