28 / 03 / 2024

Türkiye ile Rusya'nın turizm işbirliği görüşüldü!

Türkiye ile Rusya'nın turizm işbirliği görüşüldü!

Türkiye ile Rusya'nın turizm işbirliği görüşüldü. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile iki ülke arasındaki turizm işbirliğini görüştü.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Özarslan, Dünya Turizm Örgütü ve Rusya Federal Turizm Ajansınca düzenlenen "Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi" toplantısına katıldı.


Soçi'deki toplantıda, Rus devlet yetkilileri ve sektör temsilcileriyle de görüşmeler gerçekleştiren Özarslan, Safonov ile de bir araya geldi.


İki ülke arasında 2010 yılından beri devam eden turizm işbirliğinin değerlendirildiği toplantıda, Özarslan, Rus turistlerin tatillerini Türkiye'de rahat ve güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için alınan önlemleri anlattı.


Özarslan, 2011 yılından beri sayıları her yıl artan Rus turistlerin Türkiye'den memnun ayrıldığını belirterek, bunun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federal Turizm Ajansı arasındaki yakın işbirliğinin yanı sıra ilgili kamu kuruluşları ve turizm sektörünün özverili çalışmalarının sonucu olduğunu ifade etti.


AA