28 / 03 / 2024

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar!

Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklar!

GYODER, son dönemde yaşanan terör olayları ve Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast ile ilgili bir açıklama yaptı.


GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), son dönemde yaşanan terör olayları ve Rusya Federasyonu Büyükelçisi Andrey Karlov’a yönelik suikast ile ilgili bir açıklama yaptı. 


Son dönemde artan terör saldırılarını kınayan GYODER, yaptığı yazılı açıklamada, “Ülkemizde son dönemde yaşanan, TSK mensupları, emniyet ve vatandaşlarımıza yönelik hain terör saldırılarından büyük üzüntü duyuyoruz. Vatanımızın ve milletimizin güvenliğini sağlamak için görev yapan kahraman güvenlik güçlerimizi hedef alan bu saldırıları esefle kınıyor ve lanetliyoruz. Alçakça düzenlenen saldırılarda şehit olan tüm askerlerimiz, polislerimiz ve vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu zorlu dönemde millet olarak, Türkiye’yi hedef alanların karşısında, birlik beraberlik içinde ve her zamankinden daha kararlı duracağız. Bu terör saldırıları ile Türkiye’nin birlik ve beraberliğini bozamayacaklarına dair inancımız tamdır.


İki ülke, bu zorlu dönemden çok daha güçlü çıkacaktır

Türkiye-Rusya arasında, uçak kazasının ardından yaşanan derin krizin atlatılması için büyük çaba gösteren Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'a yapılan akıl almaz saldırıyı kınıyor, Rus halkına en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler çok köklü temellere dayanmaktadır. İki ülke, çok zorlu dönemlerden çıktı ve bu dönemden de yine birlikte çıkacaktır. Bu olayın sağduyu ile çözüleceğine ve iki ülke arasında güçlenen işbirliğini engellemeye çalışan sorumluların en kısa sürede ortaya çıkarılacağına inanıyoruz” dedi.