18 / 04 / 2024

TOKİ'nin inşa ettiği karakollar PKK'nın korkulu rüyası oldu!

 TOKİ'nin inşa ettiği karakollar PKK'nın korkulu rüyası oldu!

TOKİ'nin inşa ettiği süper karakollardan 60'ı faaliyete geçti. Şırnak ve Tunceli'de bu karakollara yönelik iki saldırıda güvenlik güçleri kayıp vermedi


Yeni yapılan tam korunaklı karakollar, Güneydoğu'da savunmasız vadilere kurulan küçük karakolları hedef alan PKK'lı teröristlerde panik yarattı.


60'I TAMAM 140'I SIRADA 


Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre PKK, 2012 stratejisinde karakollara saldıracak, kaçıracağı askerleri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için pazar aracı olarak kullanacaktı. Ancak örgütün hesaba katmadığı nokta ise son zamanlarda inşası tamamlanan kale gibi karakollar oldu. Bölgede TOKİ tarafından yapımına başlanan 300 süper karakoldan 60'ı tamamlanarak askere teslim edildi.


Tunceli ve Şırnak'ta bu karakollara yönelik terörist saldırılar etkisiz kaldı. Saldırıya anında karşılık verilmesi ve devam eden operasyonlarda teröristler ağır kayba uğradı. Bölgede görev yapan üst bir düzey bir yetkili 'karakolların güçlendirilmesi örgüttü panik havası yarattı. Bu karakolların sayıları bir an önce artırılmalı. Özellikle sınır boylarındaki öncelik tanınmalı' dedi.   Örgüt mensuplarının da bu nedenle seçeceği hedefler arasından bu kale gibi karakollardan uzak durduğu ortaya çıktı.


Geçtiğimiz ay güvenlik güçlerine teslim olan N. K. adlı terörist son dönemlerde askeri birlikler için yapılan yeni karakol sistemlerinde örgüt mensupları çok çekiniyor. Ağır kayıplar veriliyor' dedi. 

Başta Hakkari ve Şırnak gibi sınır illeri ve iç kısımlarda terör olaylarının yoğun olduğu bölgelere kurulan üs karakollar önceki yıllarda 'baraka' tabir edilen bir durumdayken örgüt tarafından sık sık hedef haline geliyordu.


Duvarlar rokete dayanıklı


MİLLİ Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve TOKİ arasında imzalanan protokol doğrultusunda, güvenlik açısından yüksek risk taşıyan bölgelerde yaklaşık 240 yüksek güvenlikli karakol daha inşa edilecek. Yeni binalar 80 santim kalınlığındaki dış duvarları havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle inşa ediliyor. Çatısı havan toplarına karşı dayanıklı, dış kapıların tamamı çelik, pencereleri de kurşun geçirmez camdan. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevriliyor. 12 metrelik kuleler nöbet tutan askerleri, taciz atışı ve keskin nişancı tehlikesine karşı korumak için özel tasarlandı. Askerler nöbet mevzilerine tüneller aracılığıyla ulaşıyor. Karakol çevresinin emniyeti ise ASELSAN'ın geliştirdiği 'İzci'' adı verilen uzaktan kumandalı robot araçlarla sağlanıyor.

Habertürk



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016