19 / 03 / 2024

TOKİ uygun fiyatlarla binlerce konutu satıyor!

 TOKİ uygun fiyatlarla binlerce konutu satıyor!

TOKİ, Türkiye'nin birçok ilinde inşa edilen binlerce konutu uygun fiyata satıyor. İşte TOKİ konut başvurusu şartları...


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ediyor. TOKİ'den konut sahibi olmak isteyenler TOKİ başvuru şartlarını merak ediyor. İşte TOKİ konut başvurusu şartları...


Yeni Akit'te yer alan habere göre; projeye başvuru yapılması için başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması, Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekiyor.


TOKİ'den konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresi tarafından konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),


Kendisine eşine ve/veya velayeti altında bulunan çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç) Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş koşulu aranmıyor.


Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500 TL olması gerekiyor.


TOKİ konut satışları nerede?

Ev almak isteyenler için TOKİ uygun fiyatlara satışa başlandı. Açık satış yöntemi ile satışa çıkan evleri almak isteyenler TOKİ’ye başvuru yapabiliyor. Haziran ve Eylül ayına kadar çeşitli illerde satışlar devam ediyor.


TOKİ ev satışları hangi illerde var?

Uygun fiyatlara satılan evler şu şekilde:

- Kırıkkale 610 daire

-  Ankara  629 daire

- Antalya 208 daire

- Bolu 43 daire

- Kırşehir 3 daire

- Kütahya 10 daire

- Çankırı 73 daire

- Malatya 7 daire

- Yozgat 4 daire

- Niğde 5 daire

- Samsun 147 daire

- Şanlıurfa 12 daire

- Foto - Sinop 4 daire

- Sinop 4 daire

- Balıkesir 3 daire 

- Kars 9 daire

- Hatay 70 daire

- Bitlis 1 daire



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016