20 / 04 / 2024

TOKİ 5 ilde 8 bin 900 vatandaşı ev sahibi yapacak!

TOKİ 5 ilde 8 bin 900 vatandaşı ev sahibi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından 5 ilde inşa edilen 8 bin 900 konutunun sahiplerini bulacağını söyledi. Kurum, kuraların bu hafta çekileceğini açıkladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 Bin Sosyal Konut projesinde, bu hafta Antalya, Mersin, Isparta,  Adana  ve Gaziantep'te kuraların çekileceğini, bu durumda 8 bin 900 konutun sahiplerine ulaşacağı açıklandı. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, Twitter hesabı üzerinden dar gelirliler için üretilen sosyal konut projeleri hakkında konuştu. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan liderlikle dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak sosyal konut projelerinin hız kesmeden devam ettiklerini açıklayan Kurum, "50 bin sosyal konut projemiz kapsamında, 35 bin 252 konutun inşa süreci devam ediyor" dedi.


Geri kalan konutların da ihale ve proje çalışmalarının devam edildiğinden bahseden Kurum, şunları söyledi:


"100 Bin Sosyal Konut projemiz kapsamında, bu hafta Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep'te kuralarımızı çekeceğiz. Böylece 8 bin 900 konutumuzun daha sahipleri belli olacak. 100 bin sosyal konutun temellerini inşallah Haziran ayı sonunda atmaya başlıyoruz. Hedefimiz, o özlediğimiz mahalle anlayışı ve yatay mimari esasıyla vatandaşlarımızı, bol yeşil alanı ve sosyal imkanları olan, sağlam, güvenli ve huzurlu yuvalarına bir an önce kavuşturmak."