16 / 04 / 2024

TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

TOKİ Başkanı Turan, deprem kuşaklarına göre kapsamlı bir kentsel dönüşüm programı yaptıklarını belirterek, "171 bin konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor" dedi


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, deprem kuşaklarına göre kapsamlı bir kentsel dönüşüm programının hazırlandığını açıkladı. Turan, “Bu çalışmamızda deprem riski yüksek şehirlerimizin barındırdığı tehlikeyi esas alarak, Kentsel Dönüşüm'de önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik ve 170 bin 947 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor” dedi.


YÜZDE 40'I DÖNÜŞÜM 

TOKİ’nin, Kentsel Dönüşüm'de tüm idarelerin en önemli paydaş kuruluşu olduğunu hatırlatan Turan, projelere, “evleri yıkıp daha sağlamını yapmanın” ötesinde yaklaştıklarını vurguladı. 

Turan şunları söyledi: “Mekansal bir dönüşümün ötesinde yaptığımız çevre düzenlemeleriyle, donatılarla, sosyal ihtiyaçlara da yanıt veriyoruz" dedi. Doğal afetlerden zarar gören bölgelerde idare olarak öncü rol üstlendiklerini ifade eden Turan, TOKİ’nin ürettiği tüm konutların yüzde 40’ını Kentsel Dönüşüm projelerinin oluşturmasını hedeflediklerini kaydetti.


Akşam 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016