25 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu Mamak’ta kura çekim törenine katıldı!

Başbakan Davutoğlu Mamak’ta kura çekim törenine katıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen 1056 konutun kura çekim törenine katıldı.


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1056 hak sahibinin konutu kura çekim törenine Başbakan Davutoğlu ile Başkan Gökçek’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, milletvekilleri, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bürokratlar, proje kapsamındaki hak sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Başbakan Davutoğlu, kura çekimi öncesi “Bugün tarihi bir gün” sözleriyle başladığı konuşmasında, “Biz istiyoruz ki Mamak gibi Ankara gibi bütün Türkiye’de de bu değişim görünür şekilde yaşansın ve her yere ulaşılsın” dedi.


Esenboğa’dan merkeze gelişlerde yabancı misafirlerin eskiden gecekondular içerisinden geçtiğini ve bu yüzden gece karşılamalar yapılmaya gayret edildiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, “Çünkü yol üzerindeki gecekondular Türkiye’nin itibarini bozuyordu. Şimdi aynı yol üzerinde Kentsel Dönüşümün tarihi izleri yaşanıyor. Kuzey Ankara Projesi, zihniyetin değiştiğini gösteriyor” diye konuştu.


“7 milyon metrekarelik muazzam bir dönüşüm”

Yeni Mamak Projesi ile birlikte insana, semtlere ve Ankara’ya nasıl bakıldığının görüldüğünü de ifade eden Başbakan Davutoğlu , “Dile kolay 7 milyon metrekarelik Dünyanın en büyüklerinden muazzam bir kentsel dönüşüm yapılmış. Birçok açılış beni heyecanlandırır. Ama özellikle şehirlerimizin yeniden inşası ile temel atmalar, açılışlar ve kuralar ayrıca heyecanlandırır. Çünkü biz tarihin en güzel şehirlerini biz kurmuşuz” diye konuştu.


Yeni bir şehir zihniyetinin Ankara’da da hayata geçirilmesi için yola çıkıldığına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, “Yeni şehir zihniyetinde çöplükler yok. Gecekondular yok, bu yeni şehir zihniyetinde insan onuruna yakışmayan hiçbir yapılaşma olmayacak. İşte şimdi 50 bin konutluk proje. Artık İstanbul ve Ankara güzellikte yarışıyor” dedi.


Eskiden gecekondu yıkımlarının polis eşliğinde ve çok acı tablolar halinde gerçekleştiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, şimdi ise bölgedeki 13 bin gecekondunun 8 bin 288 ile anlaşma sağlandığını, sene sonuna kadar bitirilmesi planlanan 5 bin 150 konutun ise 1196’sının hak sahiplerine teslim edildiğini kaydederek, 1056 hak sahibi konutun da kuralarının çekileceğini söyledi.


Başbakan Davutoğlu, “Ben bu projede emeği geçen başta Büyükşehri Belediye Başkanımız Melih Gökçek olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yeşil alanla birlikte inşallah Mamak, bu kentsel dönüşümü yaşayacak. 42 bin metrekarelik bir alan içerisindeki rekreasyon alanını da bugün açıyoruz. Bunların hepsi bizim Mamak’a duyduğumuz saygının bir göstergesi” diye konuştu.


Mamak’a 200 yataklı akıllı hastane yapılacağı müjdesini de paylaşan Başbakan Davutoğlu, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte Mamak’ta yaşanacak büyük değişime de değinerek, “Gerçekten bu projenin inşallah tamamlanmasıyla Mamak’ın karakteri değişecek, Mamak’ın görüntüsü ve Mamaklıların hayat standardı değişecek. Allah Ankara’ya da Mamak’a da daha büyük hizmet etme imkanı versin” dedi.


Törende Proje kuraları, Hatip Çayı Parkı ve birçok projenin açılışının yapıldığını ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Mamaklılar siz bunların en iyisine layıksınız, en iyisini hak ediyorsunuz. Artık Mamak unutulan, anıldığı zaman da olumsuzluklarla anılan bir ilçe olmayacak. Eski Mamak gitti, yeni Mamak geliyor. Eski Türkiye gitti, yeni Türkiye geliyor” diye konuştu.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 7 milyon metrekarelik, alanıyla Dünya’nın en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olma özelliğine sahip olduğunu ifade ederek, “Bugün çok önemli bir iş yapıyoruz. proje kapsamında tam 1056 konutun kurasını çekerek hak sahiplerine vereceğiz” dedi.


11 Etap halinde yürütülen projenin 14 mahalleyi kapsadığını belirten Başkan Gökçek proje hakkında şu bilgileri verdi:


“Projede 13 bin 500 gecekondu var. 8 bin 288 gecekondu sahibi ile anlaşma yaptık. Uzlaşma alanı öncelikli etaplarda yaklaşık 3 bin 802 gecekondunun yıkımı gerçekleştirdik. 1. Etap kapsamında; 80, 100 ve 120 metrekare büyüklüğündeki 1193 konutu inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik.”


Proje kapsamında, tapulu ve tapulu tahsis belgeli 2 bin 249 adet konutun belgesiz ise 1062 adet konut olmak üzere toplamda 3 bin 331 adet konutun teslim edildiğini kaydeden Başkan Gökçek şunları söyledi:


“Proje kapsamında öncelikli etaplardan 1. Etapta 2 bin 386, Dördüncü etapta 1181, Beşinci etapta 1150, Altıncı Etapta 461 adet olmak üzere toplam 5 bin 150 adet konutun üretimi tamamlanmış olacak. Ayrıca proje kapsamında Birinci Etapta 32 bin 47 metrekare büyüklüğünde bir Ticaret Merkezi inşası çalışmaları devam ediyor inşallah yıl sonunda tamamlayacağız. Bu çok önemli bir çalışma. Çünkü içindeki mobilya tanıtım merkezi siteler esnafını buraya getirmiş olacak. ”


Konuşmasında Yeni Mamak Projesi için Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı harcamaları anlatan Başkan Gökçek, “Bu proje için bugüne kadar eski parayla 132 trilyon kamulaştırma ve trampa bedeli, 36 trilyon kira bedeli, 368 trilyon lira konut ve ticaret bedeli olmak üzere toplam 537 trilyon ödemek yaptık. Mamaklılara helali hoş olsun” diye konuştu.


Projelerin yapımında istikrarın çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gökçek, “Bu büyüklükteki parkların açılması, kentsel dönüşüm projelerin yapılması için istikrar çok önemlidir” dedi.


İlk kurayı Başbakan çekti

Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu ile Başkan Gökçek ile katılımcılar Hatip Çayı Parkı’nın açılış kurdelesini de birlikte kestiler.


Kudelenin kesiminden sonra da proje kapsamındaki hak sahiplerinin 45. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimleri için sahneye çıkan Başbakan Davutoğlu’nun, hak sahibi olan Hasan Akpınar adına çektiği kura; A Blok 4. Kat 23 Numara, ikinci çektiği kura ise Güler Maye adına B Blok 2. Kat ve 15 Numara oldu. Başkan Gökçek’in ise çektiği kurada Kadriye Olanca isimli vatandaş A Blok 13. Kat ve 78 numaralı dairesine kavuştu.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri