19 / 04 / 2024

Mardin Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki çalışmalar son aşamaya geldi!

Mardin Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki çalışmalar son aşamaya geldi!

Mardin Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan, 30 bin metrekare alana kurulacak park, büyüklüğü ve donanımıyla şu ana kadar Mardin'e yapılan en büyük park olma özelliğine sahip olacak...


Tamamlandığında Mardin'in en büyük parkı olacak Recep Tayyip Erdoğan Parkı'ndaki çalışmalar son aşamaya geldi. Mardin Belediyesi tarafından yapımına geçtiğimiz aylarda başlanan, 30 bin metrekare alana kurulacak park, büyüklüğü ve donanımıyla şu ana kadar Mardin'e yapılan en büyük park olma özelliğine sahip olacak.


İçinde çok amaçlı sahaların da olacağı ve Yenişehir Mahallesi Devlet Hastanesi karşısından kurulacak olan Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın, bölgeye rahat bir nefes aldırmasının yanı sıra, mahalle sakinlerinin ve ailelerin de faydalanıp hoşça vakit geçireceği bir alan olacağı belirtildi. Mardin'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını yaptıkları parklarla sürekli artırdıklarını ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, oluşturulan yeşil alanlarla Mardin'in modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nın büyüklüğü ve içindeki donanımıyla Mardin'de bir ilk olacağını söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu,"Mardin'e 30 bin metrekare büyüklüğünde bir park kazandırıyoruz. Bu alan yeni yerleşim yerinde çok büyük bir alan olacak. Parkımızın içinde halkımızın rahat edeceği her şey olacak. Çok amaçlı spor sahalarında gençlerimiz istediği gibi vakit geçirecek. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini vereceğimiz bu parkla Mardin’e kazandırdığımız yeşil alanlar içinde zirve yapmış olacağız. Parkın içinde çocuk oyun grubu, spor aletleri, oyun grupları, fitness aletleri, oturma alanları, kamelya, havuzlar, yürüyüş yolları ve çok amaçlı spor sahaları yer alacak" dedi.


Mardin Belediyesi