18 / 04 / 2024

Mardin Recep Tayyip Erdoğan Parkı kurtarılılıyor!

Mardin Recep Tayyip Erdoğan Parkı kurtarılılıyor!

Ahmet Türk’ün Mardin’de, geçen dönem AK Partili Belediye tarafından 30 bin metrekare alan üzerine yapılan ve ismini aldığı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından 12 Mart’ta açılan kentin en büyük parkı can çekişiyor.


Geçen yerel seçimde Ahmet Türk’ün Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği Mardin’de, geçen dönem AK Partili Belediye tarafından 30 bin metrekare alan üzerine yapılan ve ismini aldığı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından 12 Mart’ta açılan kentin en büyük parkı can çekişiyor.



Peyzaj çalışması ve altyapısı yapılmadan açılan parka su tesisatı çekilmedi, ağaçlar ise çuvallar ve saksılarla birlikte dikildi. Bu nedenle de ağaçlar ve bitki örtüsü kurudu. Mardin’in büyükşehir olması ile birlikte mülkiyeti Milli  Emlak  Müdürlüğü’ne geçen parkın kurtarılması için belediye çalışmalara başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Februniye Akyol, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nı kurtarmak için çalışma başlattıklarını söyledi.      


Erciş’te de ‘Erdoğan Bulvarı’ değiştirildi

VAN’ın Erciş ilçesinin BDP'li yeni belediyesi, meclis kararıyla bir cadde ile bir bulvarın isimlerini değiştirdi. Adnan Menderes Mahallesi'ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı'nın adı Kürt yazar ve siyasetçi Celadet Ali Bedirhan ile değiştirildi. Ebubekir Çiftçi Caddesi'nin adı da Mem u Zin'in yazarı Ahmed-i Hani olarak değişti. Zilah Caddesi'ne de Kürtçe tabela asıldı. BDP'li Erciş Belediye Başkanı Diba Keskin, Bedirhan'ın Kürt dil tarihi açısından çok önemli bir isim olduğunu belirterek "Erciş, tarih boyunca ilk defa kendi özüne dönecek bir isme kavuştu. Böyle büyük bir aydının isimini buraya vermek bizler, belediye meclisi için bir onurdur. Başbakan’ın ismi Türkiye'de her yerde var. Fazlasıyla var. Burada bir Kürt, orada bir Çerkez, başka bir yerde Laz, Arap, Farisi ismi muhakkak olmalıdır" dedi. 



Hürriyet