29 / 03 / 2024

Nusaybin'de 4 bin 600 konutun temel atma töreni yapıldı!

 Nusaybin'de 4 bin 600 konutun temel atma töreni yapıldı!

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki 4 bin 600 konutun temel atma töreni yapıldı. Nusaybin Dicle Mahallesindeki temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telekonferansla bağlandı...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı'nda katıldığı toplu açılış töreninde telekonferansla bağlanarak Nusaybin’deki temel atma törenine katıldı.

 

Nusaybin Dicle Mahallesindeki temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye burada Nusaybin Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilen Kaymakam Ergün Baysal, Nusaybin Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri STK temsilcileri eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Artuklu’daki konuşmasından sonra telekonferansla Nusaybin’deki tören alanına bağlandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Nusaybin’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özhaseki: “Sayın Cumhurbaşkanım sizin bizlere iki tane talimatınız vardı. Birincisi terör yaşanan bölgelerde eşkıyaları temizleyin. İkincisi de oradaki mağdur olmuş vatandaşlarımızın yarasını biran önce sarın, mağduriyetleri giderin, yakılan yıkılan evleri yeniden yapın, o bölgedeki insanlarımızın duasını alın. Şimdi bugün o aşamadayız. Bugün 4 bin 600 bağımsız birimin burada temelini atıyoruz. Aynı zamanda tüm Nusaybin'in altyapısını yeniliyoruz.  250 kilometre su kanalını, 75 kilometre kanalizasyon hattını yapıyoruz. 110 kilometrelik bir yol ağı planladık ona başlıyoruz. Bir güzel hadise de batıdaki birçok belediye başkanı arkadaşımız bizlere kardeş olmayı teklif etti. Nusaybin'i de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi aldı. Burada tam 5 adet parka başlıyorlar. Şimdi onların da temelini atıyoruz. Toplamda tam 2 milyar liralık burada Nusaybinli hemşerilerimiz için yatırım yapıyoruz. Evlerimizi yılın sonuna kadar bitireceğiz. Vatandaşlarımızdan kimin evi kaç metre kare yıkılmışsa eski yeni demeden aynı metrekaresinde evleri teslim edeceğiz. Yıl sonunda bütün kardeşlerimiz evlerinde otururken evlerinden ayrı kaldıkları süre içerisinde kaç ay geçmişse onların kira yardımında bulunuyoruz ve eşyalarının bedelini de karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Özhaseki’nin konuşmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan Nusaybin’deki alanda toplanan vatandaşları selamlayarak butona bastı. Bakan Özhaseki, Kaymakam Baysal ve İlçe Başkanı Özel de Nusaybin’de  TOKİ  tarafından inşa edilecek evlerin ilk harcını döken makinanın butonuna basarak temel attı. Törende havai fişekler yanı sıra kırmızı beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı. Nusaybin Müftüsü İrfan Açık öncülüğünde de kurban kesildi. Yapılan törenden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki ilçeden ayrıldı.



Nusaybinim Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016