23 / 04 / 2024

Yeni projeler raftan iniyor!

 Yeni projeler raftan iniyor!

Konut sektörünün stoklarının erimesinin ardından inşaat sektörünün önemli temsilcileri milyarlık projelerinde satışları başlattı.


Gayrimenkul sektörünün önemli temsilcileri yeni projelerini raftan indirmeye hazırlanıyor. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; konutta stokun erimesinin ardından firmalar yeni projeler için düğmeye bastı. Türkiye'de belediyeler tarafından verilen yapı ilk üç ayda geçen yıla oranla 131.8 yükseliş kaydetti. Bu sırada markalı konut projeler için de ön talep süreci başladı. Bu firmalar arasında Sur Yapı, DAP Yapı, Sinpaş, Mesa ve Tahincioğlu Gayrimenkul de yer alıyor. 


DAP YAPI-NİŞANTAŞI

Çekmeköy'de sağlıklı ev konseptiyle konut projesini hayata geçiren DAP Yapı aynı projeyi Nişantaşı'nda da hayata geçirmek için düğmeye bastı. Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında 60 bin metrekare koru alanında yer alacak proje az katlı olacak. Projede 85 ila 760 metrekare arasında 1+1'den 6+1'e çok sayıda daire seçenekleri yer alacak. Proje içerisindeki dairelerin tavan yüksekliği 4 ila 8 metre arasında değişecek. Emlak Konut güvencesiyle yapılacak projede  161 yaşam alanı olacak. 


http://www.nisantasikoru.com/


SUR YAPI-ÜMRANİYE

Anadolu Yakası'nda iki projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan firma Sancaktepe ve Ümraniye'de ön talep toplamaya başladı. Sancaktepe'deki projenin detayları henüz belirlenmedi. Proje dahilinde ön talep dönemine özel olarak, daireyi öncelikli seçme, ayrıcalıklı fiyat ve ödeme planı fırsatları sunuyor.  Ümraniye'de inşa edilecek proje içerisinde  191 konut yer alıyor. 8 bloktan meydana gelen proje az katlı yatay mimari anlayışıyla inşa edilecek. Exen İstanbul'un hemen karşısında yükselen projede 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 bahçeli dubleks konut tipleri bulunuyor.


http://www.suryapi.com.tr/projeler/konut/yeni-projeler/sur-yapi-umraniye-175


MESA ÇENGELKÖY

İstanbul Anadolu Yakası'nda Çengelköy'de hayata geçen projenin ismi Mesa Çengelköy oldu. Ön talep sürecinin başladığı proje 54 adet bağımsız birim yer alıyor. Proje içerisinde 4 katlı yatay blok bulunuyor.


http://www.mesacengelkoy.com/


FUZUL YAPI-BEŞİKTAŞ

Emlak Konut GYO güvencesiyle Beşiktaş'ta yeni proje için düğmeye basan Fuzul Yapı ön talep sürecini başlattı. Toplam 3 bin 357 metrekare arsa üzerinde hayata geçirilecek proje deprem yönetmeliğine uygun yapılacak. Dikilitaş'ta inşa edilecek proje Ata Koleji, Zincirlikuyu Metrobüs Durağı, Dora Hospital Hastanesi, Acıbadem Fulya Hastanesi, İstanbul Cerrahi Hastanesi'ne yakın yerde alıyor. 


http://fuzulyapi.com.tr/


SİNPAŞ-KÜÇÜKÇEKMECE

İstanbul Küçükçekmece Atakent'te hayata geçirilecek Sinpaş Saklı Koru Konakları'nda 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri bulunacak. Projede yer alan konutlar 36 ay sonrasında ev sahiplerine teslim edilecek. 


http://www.sinpas.com.tr/


NİDAPARK-ÇENGELKÖY

Çengelköy'ün merkezinde toplam 36 bin 500 metrekarelik bir alanda 207 konutluk proje Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçiriliyor. Az katlı yatay mimarisi ve geniş peyzaj alanları ile dikkat çeken butik projede; 2+1, 3+1, 3.5+1, 4+1, 4.5+1 ve 5.5+1 dubleks daireler bulunuyor. 


http://www.mesacengelkoy.com/


MAR YAPI- G-BEYOND/BODRUM

Bodrum Yalıkavak'ta Mar Yapı tarafından inşa edilen projede  G-Beyond projesi 23 bin metrekarelik alanda 50 konuttan meydana geliyor.Proje içerisinde 1+1, 2+1, 3.5+1, 4+1, 5+1, 6+1, 7+1 ve 8+1 lüks rezidans ve villa seçenekleri bulunuyor. Bodrum'un Yalıkavak beldesinde inşa edilen  proje 2+1 ve 3.5+1 rezidans seçenekleri yer alıyor. 2 hafta kiralanabildiği G-Beyond, isteyenlere sezonluk olarak da kiralama imkânı bulunuyor. 


http://maryapi.com.tr/devam-eden-projeler/g-beyond.aspx


Sektör düğmeye bastı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; inşaat sektörü yeni projeler için düğmeye bastı. verilere göre yılın ilk 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131.8, yüzölçümü yüzde 87.5, değeri yüzde 144.3, daire sayısı yüzde 105.6 yükseldi. Bu dönem içerisine  yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü 33.2 milyon metrekare oldu.  Bunun 19.5 milyonu konut, 7.5 milyonu konut dışı alanlar ve 6.3 milyonu ise ortak kullanımdan meydana geliyor. 


FOLKART-İZMİR

İzmir Urla'da haya geçirilen Country Urla projesi için ön talep süreci başladı. 59 müstakil villanın bulunduğu projede 2+1,3+1,3+1,5 ve 4+1 gibi birçok daire seçenekleri yer alıyor. Villaların daire büyüklükleri ise 101 metrekare ile 166 metrekare arasında. Bu ay inşaat çalışmalarının başlayacağı projede Mayıs 2023'te daireler teslim edilecek. Projede dairelerin fiyatları ise 3 milyon 400 bin TL'den başlıyor.


http://folkart.com.tr/



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri