19 / 04 / 2024

Tapu ve Kadastro Romanya ile tecrübelerini paylaşıyor!

Tapu ve Kadastro Romanya ile tecrübelerini paylaşıyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yabancı ülkelerle tecrübesini paylaşmaya devam ediyor. Genel Müdürlük, Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı'na tapu ve kadastro alanındaki tecrübelerini aktaracak...



Romanya Kadastro ve Tapu Ulusal Ajansı(ANCPI) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek tapu ve kadastro alanında yapılaşmak için yardım istedi.


28 Ekim – 2 Kasım günleri arasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nü ziyaret eden Romanya Heyeti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün temel yapısı, görevleri ve politikaları hakkında bilgi aldı. Heyet, Bursa Tapu ve Kadastro 4.Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Tapu ve Kadastro 2.Bölge Müdürlüğünde de incelemelerde bulunarak tapu ve kadastro sistemleri, servisleri ve işleyişleri hakkında bilgi edindi.


Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney’i makamında ziyaret eden heyet; Romanya Devletinde düşey kontrol ağı kurulması, Romen tapu sicilinin hukuki yönden düzenlenmesi, Türkiye kadastrosunun teknik ve hukuki boyutu gibi öne çıkan konuları görüştü. Ayrıca heyete; IT sistemleri yapılanması, elektronik imza, Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendislik Ofisleri, eğitim ve personel politikaları ile Tapu Kadastro Bilgi Sistemi ve sistemin işleyişi hakkında bilgi verildi.


Romanya Devleti’nde yapılması planlanan kadastro çalışmalarına yönelik ANCPI’nin talebi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün olumlu bakışı” şeklinde ifade edilebilecek bu ziyarette, Romanya Heyetine, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Uzmanları eşlik etti. Aynı zamanda görüşmelere Dünya Bankası’ndan da 2 uzman katıldı. Yapılan müzakereler neticesinde, iki kurum arasında gelişecek tüm işbirlikleri konusunda uzlaşma sağlandı.