29 / 03 / 2024

Semerkand Yapı kentsel dönüşüm işine giriyor!

Semerkand Yapı kentsel dönüşüm işine giriyor!

Gayrettepe, Etiler ve Kartal sahilde kentsel dönüşüm planlayan Semerkand Yapı, hak sahiplerinin yüzde 65'inden imza aldı. Şirketin Proje Geliştirme Direktörü Kırbıyık, ön protokollerin yapıldığını söyledi.


Bugüne kadar İstanbul, Ankara, Antalya, Bodrum başta olmak üzere birçok kentte 19 ayrı gayrimenkul projesine imza atan Semerkand Yapı, kentsel dönüşüm işine de giriyor. Kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek üzere 1 yıldır sahada çalışma yapan şirket, görüşmelerinin karşılığını almaya başladı. Gayrettepe, Etiler ve Kartal sahildeki bazı sitelerde kentsel dönüşüm gerçekleştirmeyi planlayan şirket, hak sahiplerinin yüzde 65'inden imza almayı başardı. Semerkand Yapı Proje Geliştirme Direktörü Zafer Kırbıyık, 3 ayrı lokasyondaki projede ön protokoller yapıldığını söyledi. Kırbıyık "Gayrettepe'de eski Ali Sami Yen Stadı arkasındaki 16 bin metrekarelik alanda bir proje gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Halen Ankara'da onay aşamasında. Bölgede yaklaşık 1 yıldır sürdürdüğümüz görüşmelerde mutlu sona yaklaştık" dedi. Etiler'deki Eti Sitesi ve çevresindeki apartmanların dönüşümü için de proje sunduklarını belirten Kırbıyık, 11 bin metrekare alanda gerçekleşecek dönüşüm için konut sahiplerinin yüzde 65'i ile imza sürecinde olduklarını açıkladı. Semerkand Yapı, İstanbul Kartal sahilde 5 bin 600 metrekare alanda parsel birleşimi yaparak bir dönüşüm gerçekleştirmeyi planlıyor. 7 bloku kapsayan ve denize sıfır projede imza aşamasına geçildi. 


ATAŞEHİR'LE DE İLGİLENİYORUZ 

İstanbul için büyük bir potansiyel taşıyan kentsel dönüşüm projelerinin gözardı edilemeyeceğini belirten Kırbıyık, "Fenerbahçe ve Ataşehir'deki bazı sitelerde de teklif aşamasındayız. Görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu. Bu yıl kentsel dönüşümde ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini aktaran Kırbıyık, şirket kurucularının kooperatifçilikten gelen geçmişlerinin de kentsel dönüşümde uzlaşma kültürü ve becerisinde avantaj teşkil ettiğinin altını çizdi. 


BAKIRKÖY'DE YÜZDE 50 SATIŞ

Semerkand Yapı'nın Bakırköy Zuhuratbaba bölgesinde gerçekleştirdiği Semerkand Line Bakırköy projesinde konutların yüzde 50'si sahibini buldu. İnşaat seviyesi yüzde 40'a ulaşan projeye yatırım yapanlar yüzde 30 getiriye kavuştu. Toplam 214 lüks konut, 7 ticari birimden oluşan ve 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde inşa edilen projede 1+0'dan 4+1 dublekslere kadar farklı konut tipleri bulunuyor. Projenin Eylül 2016'da teslim edilmesi planlanıyor. Esenyurt bölgesinde çalışmalarını yoğunlaştıran, Semerkand Yapı kurucuları pek çok uydukent projesine de imza attı.


Seda Tabak-Sabah