24 / 04 / 2024

Ramadan Kumova: İnşaat sektörü büyümede hız kesmeyecek!

 Ramadan Kumova: İnşaat sektörü büyümede hız kesmeyecek!

Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova, sektör olarak 2013 yılını iyi geçirdiklerini, 2014 yılında ise inşaat sektöründe büyümenin hız kesmeden devam edeceğini ve fiyatların yükseleceğini söyledi...



İTOWER, İstWest ve iTower Bomonti projelerinin mimarı Fer Yapı'mn Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova sektör ile ilgili 2013 değerlendirmesi ve 2014 hedeflerinden bahsetti. 2013 yılında arzın giderek arttığı gayrimenkul sektöründe projelerde talep yönünden bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Kumova, 2014 yılında da gayrimenkul sektörünün lokomotif özelliğini koruyacağım belirtti. Fer Yapı'mn 2013 kilometre taşlarından bahseden Kumova "FerYapı olarak 2013'ün bizim için en büyük heyecanlan, ilk projelerimiz olan iTower ve IstWest'in teslimleri, yaşamın başlamış olmasıydı. iTower Bomonti ise Türkiye'nin ilk küçük metrekareli ofis projesi. Avrupa ve Amerika'nın yeni trendi olan "kampüs ofis" anlayışını, İstanbul'un en gözde bölgelerinden birine, Kağıthane'ye taşıdık. Premier Kampüs Ofis lansmannu gerçekleştirdik" dedi. 


FİYATLAR YÜKSELECEK 


2014 yılında mortgage müşterilerine ilk defa FerYapı projelerinde kullandırtmaya başladıklarım 20 yıla ulaşan borçlanma modellerinin daha da yaygınlaşacağım ve sektörün büyüme rakamlarım olumlu etkileyeceğini düşündüklerini belirten Kumova şöyle devam etti: "Ekonomik büyüme beklentilerinin iki ya da üç puan üzerinde sektörel büyüme rakamı yakalayacağız. Konut fiyatları ise önceki yıllarda olduğu gibi ana ekseni erişilebilirlik ve konfora dayalı olarak yüksekneye devam edecek, iyi tasarlanmış, kaliteli işçiliğe sahip ve erişilebilir projelerin değer artışı devanı edecektir. Ayrıca devletin toplu taşıma konusundaki yatırımlarının ve kentsel dönüşüm yatırımlarının farklı bölgelerde geliştirilen gayrimenkul projelerini desteklediğini ve talebin artmasını sağlamaktadır. 


Star İletişim Teknoloji Emlak 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri