27 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi yılda 400 engelsiz konut yapacak!

Pendik Belediyesi yılda 400 engelsiz konut yapacak!

Pendik Belediyesi, engellinin yaşamını kolaylaştıracak şekilde projelendirilen ve uygulanacak indirimlerle normal konutlardan daha ucuza mal olacak engelli dostu konut projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında engelli dostu 400 konut yapılacak...


Pendik’te yılda 400 engelsiz konut yapmayı hedefleyen Belediye Başkanı Kenan Şahin, bu konutları yapacak ve ucuza satacak müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı. Son bir ayda 8 büyük yatırımı tamamlayarak hizmete açan Pendik Belediyesi, yeni dönem projeleriyle de çok konuşulacak. Pendik Belediye Başkanı Şahin’in yeni dönemde özellikle engellileri ev sahibi yapmak amacıyla hazırladığı proje öne çıkıyor. 


YÜZDE 5’E YÜZDE 20 İNDİRİM 


Engellileri konut edindirme çalışması, aynı zamanda engelli dostu evlerin üretimini teşvik amacı da taşıyor.  20 bağımsız bölümden fazla olan konut projelerinde toplam daire sayısının yüzde 5’inin engelliler için özel olarak tasarlanması ve indirimli satılması şartıyla Pendik Belediyesi iskan ve ruhsat ücretlerinde  yüzde 20 oranında indirim uygulayacak. 


ALTERNATİF ENERJİYE DE TEŞVİK


Böylece müteahhitler teşvik edilecek. Projeyle Pendik’te yılda 400 adet engelli dostu konut yapımı hedefleniyor. Pendik Belediyesi, ayrıca alternatif enerji kaynaklarını kullanacak konutlar inşa edilmesi için de yine müteahhitlere indirim avantajı sunacak. 



Akşam



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler