28 / 03 / 2024

Özen Kuzu 2013 yılı gayrimenkul sektörü hakkında açıklamada bulundu!

 Özen Kuzu 2013 yılı gayrimenkul sektörü hakkında açıklamada bulundu!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 2013 yılı gayrimenkul sektörü hakkında açıklamada bulundu. Türkiye'nin konut ihtiyacının 550-600 bin civarında, yıkılıp yenilenecek 300-400 bin konut eklenecek...


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 2013 yılı gayrimenkul sektörü hakkında açıklamada bulundu. Türkiye ekonomisinde büyümeye paralel olarak inşaat sektörünün ilk çeyrekte 5,9, ikinci çeyrekte 7,6 büyüme kaydettiğini değerlendiren Kuzu Grup söyleyen Özen Kuzu, büyümenin devam Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, Türkiye gayrimenkul piyasasının edeceğine inandığını, gelecek yıllarda kentsel dönüşümün itici gücünün gayrimenkul ve inşaat sektöründeki pozitif etkisinin artarak süreceğini vurguladı. 


Kentsel dönüşümün yıllık işlem hacminin kentsel piyasalara ve gayrimenkul sektörüne dönüşüm, 2B ve bireysel kurumsal yabancı yatırımların artmasıyla 50 milyar dolardan 100 milyar dolara yükselebileceğini  kaydetti olumlu etkisinin yadsınamayacağına değinen Özen Kuzu, "Kentlerin silueti yenilenirken, yapılarımız sağlıklı yapılara dönüşürken, diğer yandan da piyasa ve ekonomi canlanıyor" değerlendirmesini yaptı. 


Konut ihtiyacı artıyor 


2015'te kentleşme oranının yüzde 79'a, kentli nüfusunun da 55.7 milyondan 61 milyona ulaşmasının öngörüldüğüne değinen Özen Kuzu, bu veriler ışığında önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye'nin konut ihtiyacının 550-600 bin civarında olduğunu, buna yıkılıp yenilenecek 300-400 bin konut eklendiğinde bu sayının 850 bin ila 1 milyon arasında olacağını söyledi. 


Kentler korunmalı Kentlerin yenilenmesi ve dönüşüm sürecinin sosyal, kültürel ve finansal olarak ele alınması gerektiğine dikkat çeken Özen Kuzu, dönüşüm sonrası tüm gelir gruplarının bir arada yaşayabileceği kentlerin oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Özen Kuzu, kentlerin şehir dokusunun, kimliğinin ve sembolik ikonların korunması gerektiğine de işaret etti. 


Cari açığa ilaç olabilir Gayrimenkul sektöründe yabancı ortaklıkların geliştirilmesi, Türkiye'ye yabancı fon ve yatırımcıların çekilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Özen Kuzu, "Böylelikle kalıcı, büyük ölçekli projeler üretecek olan gayrimenkul sektörü Türkiye'nin cari açığını kapatmak için döviz girdisi sağlayacak ve konut stoğunun daha hızlı yenilenmesi mümkün olacaktır" dedi. 

Mütekabiliyet Yasası ile Türkiye gayrimenkul piyasasma 5 ila 10 milyar dolar arasında ilave bir kaynak girişi olacağını vurguladı. 



Posta Gazetesi 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri