23 / 04 / 2024

Kuzu Grup, yabancı konut satışlarını artıracak!

Kuzu Grup, yabancı konut satışlarını artıracak!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 2023’te yabancıya ev satışını yıllık 50 milyar dolara çıkarmanın Türkiye için zor olmadığını belirterek, “Ayrıca yabancıya konut satışı ihracat olarak değerlendirilmeli” dedi.


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, 2023’te yabancıya ev satışını yıllık 50 milyar dolara çıkarmanın Türkiye için zor olmadığını belirterek, “Ayrıca yabancıya konut satışı ihracat olarak değerlendirilmeli” dedi.


Türkiye'nin siyasi lideri sayesinde son 14 yılda çok güçlü bir performans sergilediğini söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Ekonomik anlamda ülkemiz çağ atladı. Bölgesel ve küresel konularda ülkemizin aktif rol oynaması, uluslararası bazı çevrelerde pek hoş karşılanmadı. Bunun sonucunda ülkeyi zayıflatma çabalarını son 4 yılda farklı şekilde gerçekleşen eylemlerle gördük" dedi. Kuzu, "Türkiye'nin yakın gelecekte bu tür saldırıları bertaraf etmiş bir şekilde, büyüme ve gelişme yolunda dimdik adımlarla ilerlemeye devam edeceğine inancımız tam" diye konuştu.


Ülkenin refahı ön planda 

Terörün en büyük hedeflerinden birinin toplumun geleceğe olan inancını kırmak ve toplumu ekonomik, siyasi, toplumsal anlamda zayıflatmak olduğunu anlatan Kuzu, "Biz, ekonomik hayatımızın etkilenmemesi için yatırımlarımıza devam etmeye ve istihdam yaratmaya var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz" dedi. Kuzu, işbirliği içinde oldukları yatırımcılara her fırsatta Türkiye'nin güçlü bir ekonomiye ve siyasi yapıya sahip olduğunu vurguladıklarını kaydederek, "Ülkenin refahı için çalışıyor ve refahın toplumun tabanına yayılmasında üzerimize düşen görevi her zaman yapacağımızı temin ediyoruz" dedi.


İhracat hedefi 500 milyar dolar 

Türkiye'nin 2023 yılı için inanılmaz bir vizyona sahip olduğunu belirten Özen Kuzu, "İktidar, iş dünyası ve kamuoyu bu vizyonun gerçekleşmesi konusunda güçlü ve inançlılar. Biz gayrimenkul alanında 2023'te ihracatın 500 milyar dolar seviyelerine çıkartılması hedefinde elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Yabancıya konut satışını yıllık 50 milyar dolara çıkarmanın Türkiye için zor olmadığını belirten Kuzu, "Bu insanlara yatırımları karşılığında ülkemizde oturma, vatandaşlık hakkı tanınması gibi konulara ciddi önem veriyoruz. 2023 hedeflerine ekonomik olarak ulaşmada gayrimenkul sektörünün ciddi bir oranda payı olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu. Gayrimenkul sektörünün yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 2016 yılını beklenen düzeyde geçirdiğini anlatan Özen Kuzu, "15 Temmuz darbe girişimi sektörü durağanlığa itse de tüketiciye sunulan güç birliği kampanyası bu durumun kısa sürmesini sağladı" dedi.


Türkiye marka ülke

Türkiye'nin yabancı yatırımcılar için ilgi gören marka bir ülke olduğunu söyleyen Özen Kuzu, "Bu anlamda 2017'den sektör olarak büyük beklentilerimiz var. Yabancı vatandaşların konut alımı sonrası oturma ve hakkı elde etmesine yönelik çalışmaların hızlanması gerekir" dedi. Yabancı yatırımcının bürokrasi işlerinin uzun sürmesinden dolayı ev almayı iki kez düşündüğünü söyleyen Kuzu, "Bunun yanında konut geliştiricileri için standartlar oluşturulması üzerinde çalışmalar yapılmalıdır. Sektör olarak yabancıya konut satışının bir ihracat kalemi gibi değerlendirilmesini istiyoruz" diye konuştu.


Sabah