20 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: Kentsel dönüşümü mutsuzluk olmaktan çıkaracağız!

Mustafa Sarıgül: Kentsel dönüşümü mutsuzluk olmaktan çıkaracağız!

İstanbul'un coğrafi ve tarihi konumunu, kültürel değerlerini hep birlikte planlayacaklarını ve İstanbul'u çok güzel bir noktaya taşıyacaklarını belirten Sarıgül, "İstanbul'un havasını, suyunu, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını, biz koruyacağız"dedi


Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Sarıgül, alanda gördüğü coşkudan vatandaşların değişime hazır olduğunu anladığını söyledi.


İstanbul'un coğrafi ve tarihi konumunu, kültürel değerlerini hep birlikte planlayacaklarını ve İstanbul'u çok güzel bir noktaya taşıyacaklarını belirten Sarıgül, "İstanbul'un havasını, suyunu, denizini, toprağını, yeşilini, ormanını, en iyi şekilde biz koruyacağız. İstanbulumuzun kimliğini, kültürünü tarihi dokusunu geleceğe hep birlikte taşıyacağız" diye konuştu.


Sarıgül, bugünden sonra İstanbul'da plansız, ulaşımı aksatan, İstanbul'a yakışmayan hataların önüne kendilerinin geçeceklerini kaydederek "Güzel İstanbulumuzun artık bilimsel çalışmalara dayalı ama planlı bir gelişmeye ihtiyacı var" ifadesini kullandı.


Kentsel dönüşümü mutsuzluk olmaktan çıkarmanın zamanının geldiğini aktaran Sarıgül, bir bölgenin yüzde yüzünün onayı alınmadan o bölgeden kentsel dönüşüm kapsamında hiçbir binanın yıkılmayacağını bildirdi.


Sarıgül, İstanbul'da ulaşım sisteminin kilitlendiğini, trafiğin yürümediğini belirterek ulaşımdaki sorunları bitireceklerini, vatandaşların evlerinden işlerine, işlerinden evlerine giderken trafik sorununu düşünmeyeceklerini söyledi.


"Bilimi, teknolojiyi en iyi şekilde kullanacağız, ulaşım sorununu mutlaka ama mutlaka kademeli olarak çözeceğiz" diyen Sarıgül, bu sözleri Allah'ın kendisine verdiği güçle verdiğini dile getirdi.


-"Neye uğradıklarını şaşıracaklar"


Sarıgül, bazılarının "çılgın projelerle geliyoruz" dediğini kaydederek "Hayır, biz bu meydandan diyoruz ki çılgın değil, bilimin, fenin, teknolojinin emrettiği akıllı projelerle geliyoruz. Onlar daha Sarıgül'ü tanımıyorlar. Projelerimizde öyle bir noktada olacaklar ki neye uğradıklarını şaşıracaklar" dedi.


İstanbul'da demokrasiye inandıklarının altını çizen Sargül, sözlerini şöyle devam ettirdi:


"Hepinizden ricam şu: Buradan evinize giderken yolda bir engelli görüyorsanız ona elinizi uzatın, görme engelli görüyorsanız bu mübarek kandil gününde onun elinden tutun. Şunu unutmayın düşmeyen kalkmayan bir tek Allah. İstanbul'da bilim ve teknolojiyi en öne çıkaracağız. Özellikle gençlere sesleniyorum: Bilim ve teknolojide bir seferberlik başlatalım. İstanbul'u bilim ve teknolojide bir dünya markası yapacağız. Özgür ve mümkün olan her noktada internet istiyorsanız 30 Mart akşamı namuslu, güzel oylarınızla alın terinizle inşallah biz kazanacağız. İstanbul'da özellikle emeklilerimiz için projelerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız için neler yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağız. Binlerce arkadaşlarımızla çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el kalmayacak."


-"Herkes 3 kişiyi ikna etsin"


Sarıgül, İstanbul'da olması muhtemel bir depreme karşı 20 yıldır şehri yönetenlerin önlem almadığını, belediye başkanı olması halinde İstanbul'daki depremin zararlarına karşı önlem alacağını söyledi.


Herkesten, miting alanından ayrıldıktan sonra "3 kişiyi ikna etmesini" isteyen Sarıgül, artık daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi. Sarıgül'ün konuşması zaman zaman "Çare Sarıgül", "Çalışa çalışa kazanacağız", "Halkçı Sarıgül", "Ele ele kol kola omuz omuza" ve "Zamanı geldi" sloganlarıyla kesilirken, miting alanına Türk bayrağı, CHP bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve Mustafa Sarıgül'ün posterleri asıldı.


Partili ilçe belediye başkan aday adaylarının da hazır bulunduğu mitingde Sarıgül, partisinin İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile vatandaşları selamladı.


AA