24 / 04 / 2024

Mustafa Sarıgül: Maslak'taki Milli Savunma Bakanlığı'na ait araziyi kent parkı yapacağız!

Mustafa Sarıgül: Maslak'taki Milli Savunma Bakanlığı'na ait araziyi kent parkı yapacağız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’taki Milli Savunma Bakanlığı’na ait araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alıp ‘kent parkı’ yapacaklarını söyledi...


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, Maslak’taki Milli Savunma Bakanlığı’na ait araziyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alıp ‘kent parkı’ yapacaklarını söyledi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, İstanbul’daki kent parkı ile ilgili projelerini CHP İl Başkanlığı çatısında Maslak’taki Harp Akademileri arazisi içerisinde bulunan eski golf sahası üzerinde basın mensuplarına tanıttı


Bütün kamu kurum ve kuruluşlarındaki arazileri artık kent parkı olarak değerlendireceğini söyleyen Sarıgül, eskiden golf sahası olarak kullanılan araziyi ‘Kent Parkı’ yaparak vatandaşlar ile buluşturacağını belirtti. Sarıgül, “İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası’nda 370 dönümlük bir arazi var. Bu 370 dönümlük araziyi mutlaka ve mutlaka İstanbul’un en önemli kent parkı yapacağız. Arazi 270 dönüm ama çevresine baktığımız zaman bu sayıyı daha da çoğaltma imkanımız var” ifadelerini kullandı.


“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN 2 METREKARELİK YEŞİL ALAN SAYISINI 10 METREYE ÇIKARTACAĞIZ”


İstanbul’un yapılaşmaya, gökdelenlere, alışveriş merkezlerine ihtiyacının olmadığını vurgulayan Mustafa Sarıgül, “Güzel İstanbulumuzdaki yurttaşlarımızın, torunlarla, çocuklarıyla, aileleriyle beraber gidebileceği yeşile, çevreye, nefes almaya yani ‘kent parkları’na ihtiyacı var. Diğer ülkelerde nasıl çok büyüklükte kent parkları varsa İstanbul’da da kent parklarının sayısını arttıracağız. Bunu da proje yarışmasıyla hayata geçireceğiz. Bu yarışmada ilk 3’e giren projeyi yurttaşlarımızla buluşturacağız ve hayata geçireceğiz. Burada gece aydınlatmaları olacak, vatandaşlarımız buradan 24 saat yararlanacak” diye konuştu.


“KAMUYA AİT OLAN ARAZİLERİ YEŞİL ALAN OLARAK KALMASINI İSTİYORUZ”


Milli Savunma Bakanlığı’na ait olan parkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak alacaklarını ve kent parkı olarak İstanbullularla buluşturacağını yenileyene Mustafa Sarıgül, “Bundan sonra İstanbullumuzun her noktasındaki kamuya ait olan arazilerinde park ve yeşil alan olarak kalmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.




Doğu Rehberi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler