19 / 04 / 2024

MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatlar konuşuluyor!

MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatlar konuşuluyor!

MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatlar yoğun ilgi gördü. MIPIM’e bu yıl ziyaretçi olarak katılan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “İstanbul’un yatırım potansiyeli yabancı yatırımcıyı heyecanlandırıyor” dedi.


Bu yıl 25'inci kez düzenlenen MIPIM’de yatırım için en çok fırsatın sunulduğu ülke Türkiye olarak gösteriliyor.  90 ülkeden 20 binden fazla kişinin katıldığı MIPIM’e onur ülke olarak katılan Türkiye, yabancı yatırımcının merceği altına girdi.


Bu yıl fuara ziyaretçi olarak katılan Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “MIPIM’in ülkemiz için önemi tartışılamaz. Fuar süresince Türk inşaat firmaları, odalar ve mimarlık şirketleri yabancı ortaklıklar için yoğun görüşmeler içine girdiler. İstanbul Ticaret Odası (İTO) MIPIM'de İstanbul'un sunduğu fırsatları "Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)" temasıyla yabancı yatırımcıya tanıttı” diye konuştu. Özellikle İstanbul’un uluslararası yatırımcılar açısından yatırım yapılabilir kentler sıralamasında en popüler kentler arasında yer aldığını belirten Kuzu,  fuarda Türkiye’deki yatırım fırsatlarının uluslararası yatırımcılara anlatıldığını vurguladı. Dünyanın dört bir yanından yatırımcıları buluşturan, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından olan MIPIM'in sektörümüzün kendisini anlatması için çok doğru bir arena olduğunu söyleyen Özen Kuzu; “Özellikle İstanbul’un önümüzdeki süreçte fazlaca yabancı yatırımcı ağırlayacağını düşünüyorum” dedi.


“MIPIM gibi önemli fuar ve organizasyonlar; ülkelerin, şehirlerin ve sektörün geldiği noktayı görmek ve göstermek açısından önemli. MIPIM’de özel sektörümüz ülkenin ve İstanbul'un tanıtımına katkıda bulundu. Türkiye'de dünya ile yarışacak projeler gerçekleştiriyoruz” diyen Özen Kuzu,  bu projelerin bu tip fuarlarda diğer ülkelerle kıyaslandığında daha iyi sunulup tanıtılması gerektiğinin altını çizdi. Kuzu, “Bu eksikliği özel sektör, belediyeler, odalar ve bakanlık işbirliği ile gidermeliyiz” diye konuştu.