26 / 04 / 2024

Cannes‘da görücüye çıkan Tema İstanbul‘a teklif yağdı!

 Cannes‘da görücüye çıkan Tema İstanbul‘a teklif yağdı!

Cannes'da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM'de görücüye çıkan Tema İstanbul, yabancıların ilgi odağı oldu. Mesut Arslan, Rus, Yunanlı ve Polonyalı yatırım gruplarından ciddi işbirliği teklifleri aldıklarını söyledi...



TÜRKİYE'NİN en büyük karma projeleri arasında yer alacak Tema İstanbul, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olarak kabul edilen MIPIM’de uluslararası arenada görücüye çıktı. Tema İstanbul'un bu yıl 25’incisi düzenlenen MIPIM'de yabancılardan yoğun ilgi gördüğünü belirten Genel Müdür Mesut Arslan, “2018 Dünya Futbol Şampiyonası Rusya’nın Rostov kentinde düzenlenecek. Rostov Yatırım Ajansı CEO’su’ndan buradaki yatırımlarda işbirliği olanaklarını görüşme talebi aldık. Ayrıca, Yunanistan’dan Euro Bank bizimle görüşmek istedi. Polonya’dan da yeni arsalar geliştirmek isteyen gruplardan da görüşme talepleri var" diye konuştu. Arslan, Halkalı Atakent'teki Tema İstanbul'da mart ayında 12 günde 57 dairenin satıldığını belirterek, "İstikrarlı bir satış grafiğimiz var. Konjonktüre rağmen toplamda 1853 adetlik satış rakamına ulaştık" dedi.


AVRUPA'NIN EN BÜYÜKLERi ARASINDAYIZ


Proje ortaklarından Kantur-Akdaş Yönetim kurulu Başklanı Ali Kantur, Avrupa’daki yatırımların büyüklüğünü görmek için buraya geldiklerini belirterek, “Batı Avrupa’daki en büyük ilk 200 yatırımı inceledik. Bunlar arasında en büyük proje 600 bin metrekareyle Hollanda’daki ofis projesiydi. Tema İstanbul rakamlarla ele alındığında 1.5 milyon metrekare üzerinde geliştirildi. Sadece konut büyüklüğü  835 bin metrekare. Yani Avrupa’nın en büyükleri arasındayız" diye konuştu.


1 GÜNDE 'KURULUŞ' SÖZÜ...


İTO da MIPIM’de İstanbul’un sunduğu fırsatları “Rising İstanbul (Yükselen İstanbul)” temasıyla tanıtıyor. İTO Başkanı İbrahim Çağlar, "Paris ve Lüksemburg’un dışında fuara katılan 3. ticaret odası olduk. Gelecek yıl daha iyi bir katılım yapacağız” dedi. Çağlar İstanbul'da şirket kurmak isteyen yabancı yatırımcılara 1 günde faaliyete başlama sözü de verdi.


KDV'DE ADALETSİZ YAKLAŞIM


MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörün sorununun KDV adaletsizliği olduğuna dikkat çekti ve "Her belediye farklı değer tespiti yapabiliyor. Bir sokağın sağında yüzde 1, solunda ise yüzde 18 KDV. Avrupa’da ise belirli standartlar üzerinden değer belirleniyor. Türkiye’de de adaletli KDV sistemi için yeni standartlara ihtiyaç var” dedi.



Şenay Büyükköşdere/Akşam





Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri