17 / 05 / 2024

Körfez'in Türkiye sevdası emlak sektörüne yarıyor!

Körfez'in Türkiye sevdası emlak sektörüne yarıyor!

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini İstanbul’da yapılan Emlak Fuarı’nda alıyor. Körfez sermayesi fuara yoğun ilgi gösterirken, 400’e yakın proje kendini gösterme fırsatı buldu.rn


Yerli ve yabancı yatırımcıları bir araya getiren CNR 4. Emlak Fuarı kapılarını dün açtı. Yerli-yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği fuara Körfez sermayesi yine damga vurdu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’ye güvendiklerini, yatırımlarına devam ettiklerini belirten Körfez yatırımcıları, Türkiye’nin  bölgenin yatırım açısından en popüler ülkesi olduğunu söylüyorlar. CNR Emlak Fuarı, Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçiyi ağırlıyor.  400’e yakın projenin yatırımcılara sunulduğu ve 3 gün boyunca binlerce yatırımcıyı ağırlamayı hedefleyen fuarda Türkiye’nin lokomotif sektörleri olan gayrimenkul ve inşaatta küresel ve bölgesel gündem de masaya yatırıldı.


BİZİM FIRSATLARIMIZ YABANCILARDAN AŞAĞI DEĞİL

 Zirvede Türkiye’nin gayrimenkul sektöründeki potansiyeli yabancı yatırımcılarla bir kez daha paylaşıldı. Ulusal ve uluslararası yatırımcıları ‘Şimdi Türkiye’ye Yatırım Zamanı’ başlığı altında bir araya getiren zirvenin açılışında konuşan TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, Türkiye’de inşaat ve konut sektörünün itici bir güç oluşturduğuna dikkat çekerek, “Elimizdeki güçlü argümanlarla Türkiye’ye yatırım zamanı olduğunu yabancı yatırımcılara iyi anlatmalıyız. Bölgenin en güvenilir ülkesi olarak bu coğrafya bir fırsatlar ülkesidir” dedi. 


İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım da konut ve gayrimenkulün halkın arasında en çok sevilen yatırım aracı olduğunu ifade etti. Türkiye’nin büyük gayrimenkul projeleri ile tanıştığını anlatan Durbakayım “CNR, büyük projeleri tanıtmak için Türkiye’de fuar organizasyonu yaptı. Bir konut fuarında, bir konut projesi nasıl yer almalıdır, burada gördük. İlk düzenlenen fuarda burada iğne atsanız yere düşmeyecek bir katılım vardı. Türkiye çok büyüdü, çok fazla proje yapıldı. Bunları burada belli stantlarda tüketiciye, yabancıya sunuyoruz. Bizim burada imkanlarımız hiçbir zaman yabancının fuarlarından aşağı değil. İmkanlarımız geniş, ürünümüz iyi. Yeter ki bizim satış politikalarımız yabancının beklentilerini yerine getiriyor olsun”dedi. CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, fuara gelen yabancıların yüzde 90’ının buradan bir şeyler satın almak için geldiklerini belirtti. Fuarı değerlendiren ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu da fuara katılım konjonktüre göre iyi olduğunu kaydetti. 


En büyük kentsel dönüşüme büyük ilgi

ÖZAK GYO, Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat, İstanbul Kazlıçeşme’de Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesini, CNR Emlak Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Beyoğlu’ndaki Piyalepaşa İstanbul’da yatırımcıların ilgi gösterdiği projeler arasındaydı.


Okmeydanı Projesi 2019’da tamamlanıyor

FUARA konuşmacı olarak katılan  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Projesi ile ilgili olarak “Okmeydanı tipik olarak bir gecekondu bölgesinin dönüşümünün örneğidir. Sadece konut yapmıyoruz. İnsanlara ciddi bir yaşam alanı sunuyoruz. Binalarımızı Sanayi Devrimi’nden öncesi ve sonrası binalardan ilham alarak modern malzeme ile inşa ediyoruz. Okmeydanı Projesi’nde ada ada insanlarla karşılıklı anlaşma aşamasındayız. 2019 yılında bitirmeyi planlıyoruz” dedi. 


Fuara özel kampanyalar

OFTON İnşaat da İstanbul’un merkezi lokasyonlarında yer alan beş projesi için fuara özel kampanyalar ve uygun ödeme koşulları sundBaşakşehir’in en büyük projesi 3. İstanbul ve Netkon İnşaat A.Ş. Turep ve yakında hizmete girecek olan Evkalade projesi de fuarda yerini aldı.  


Star



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016