29 / 03 / 2024

Körfez sermayesinin, Türkiye'de gayrimenkule yatırımına ilgisi arttı!

Körfez sermayesinin, Türkiye'de gayrimenkule yatırımına ilgisi arttı!

Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi...


Kırkıncıoğlu Grup CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, birlikte çalıştıkları Suudi ve Katarlılar başta olmak üzere Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi. Günümüzde Türkiye'de Suudi Arabistan ve Katar yatırımcılarının ağırlıkta olduğunu vurgulayan Kırkıncıoğlu, "Suudlar ile beraber İstanbul'da arazi yatırımları yaptık. Şimdi de Çanakkale'de yapıyoruz. Bu bağlamda da bizi Cidde'ye davet ettiler" dedi. 


Erzurum'un ilk otelini 1940 yılında yaparak inşaat sektörüne adım atan ve ardından mobilya sektöründe faaliyetlerine başlayan Kırkıncıoğlu Grup'un CEO'su Abdullah Kırkıncıoğlu, Türkiye'de öz sermayeyle büyüme oranının çok az olduğunu dile getirdi. Kırkıncıoğlu, "Bankayla ve banka muadili işlerle büyüyorlar. Ama yurtdışından gelen para Türkiye için can simidi oluyor biz de bunu çok doğru şekilde ve doğru bir algıyla ilk etapta Cidde'de gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Daha sonra, Abu Dabi, Katar ve son olarak da Dubai'de projelerine devam edeceklerini aktaran Kırkıncıoğlu, toplamda 4 ofis açacaklarını söyledi. Bu ivmelenmeyle büyümeleri doğrultusunda Riyad'da yatırım niyetlerinin olacağını dile getiren Kırkıncıoğlu, "Şu an görünen tabloda biz yurtdışmdan para getirmezsek ülke de biz de doğru şekilde kalkmamayız" ifadelerini kullandı. 


Birlikte çalıştıkları Suudi ve Katarlılar başta olmak üzere Körfez sermayesinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımına ilgisinin son dönemde zirve yaptığını aktaran Kırkıncıoğlu, "Suudlar ile İstanbul'da arazi yatırımları yaptık. Şimdi de Çanakkale'de yapıyoruz" dedi. 


'Bölgeye inanç tam' 

Kırkıncıoğlu, yatırımcıların artık Çanakkale gibi bölgelere de inandığını aktardı. Çanakkale Köprüsü'nün bu konuda önemli bir neden olduğunu belirten Kırkıncıoğlu, "Şu an devlet oraya dünyanın en uzun köprüsünü yapıyor. Bununla birlikte etrafında ülkeyi geliştirmeye yönelik faaliyetler olacak. 


Aynı zamanda Türkiye'de ikinci bir boğaz daha yok, bunun hepsinin katkısı Çanakkale'ye doğru bir şekilde yansıyacak. Yurtdışı yatırımcıları da bunu görüyor ve yatırımlarını yapıyor" dedi. 


'Yatay' büyüyecek 

Firma olarak Ankara'da gerçekleştirdikleri ilk konut projesinin ENDA Konakları olduğunu dile getiren Kırkıncıoğlu, "Ankara'da herkes dikey konut yaparken, yatay konutta bir açık olduğunu gördük ve ENDA Konakları'na başladık. Proje 18 bin metrekare alanda 20 tane özel konaktan oluşuyor" dedi. Bundan sonraki hedeflerinin de yatay yapılaşmada büyümek olduğunu anlatan Kırkıncıoğlu, "Projemizde gerçek anlamda mahalle kültürü anlayışı var ve konutlarımızın hepsi aynı özellikte. Konutlarımızın da yüzde 60'ı satılmış durumda" diye konuştu. 


Teknolojiye yatırım 

Gelecek dönem yatırımlarından da bahseden Kırkıncıoğlu, geliştirilebilecek startup'lara yatırım yapacaklarını belirterek, "Teknolojiyi destekleyen tüm start-up yatırımları için Kırkmcıoğlu Ventures diye bir firma kuruyoruz. ODTÜ Teknokent ve Bilkent Teknokent ile görüşüyoruz. İstanbul ve San Francisco'daki bağlantıları ile konuşup 5 ila 10 şirkete yatırım planlıyoruz. Şu an projeleri dinlemeye başladık. Bu yatırımlar 2017'nin ikinci yarısında başlayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması şartıyla gelişecek firması olan herkese yatırım yapacağız" dedi.

 

 

Dünya