22 / 11 / 2024

BBK, Körfez ve Hindistan’da Türklere iş kapıları açıyor!

BBK, Körfez ve Hindistan’da Türklere iş kapıları açıyor!

Türkiye’de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Türk şirketlerinin Körfez ve Hindistan’da iş yapmalarına aracılık yapacak. BBK Türkiye Genel Müdürü Bilgün Gürkan, altyapı, enerji, konut, yol ve yenileme projelerinde fırsatlar olduğunu söyledi...


Türkiye’de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Türk şirketlerinin Körfez ve Hindistan’da iş yapmalarına aracılık yapacak. BBK Türkiye Genel Müdürü Bilgün Gürkan, altyapı, enerji, konut, yol ve yenileme projelerinde fırsatlar olduğunu söyledi


1971 yılında Bahreyn’de kurulan, Bahreyn Krallığı’nın yanı sıra, Kuveyt’te, Hindistan’da, Mumbai, Haydarabad, Aluva, Yeni Delhi ve Dubai’de faaliyette bulunan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK) Türkiye’de temsilcilik açtı.



Körfez’in finans merkezi Bahreyn’in, bireysel ve ticari bankacılıktaki lider bankası olan BBK, İstanbul’da açtığı temsilcilik ile Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında köprü olacak. Yerel pazarı izlemenin yanı sıra, iş fırsatlarını da takip edecek BBK Temsilciliği, bankanın Türkiye’deki potansiyel müşterileri ve Türk yetkili makamlarıyla ilişkileri geliştirecek.


Bahreyn’in en büyük ve en köklü ticari bankası olma unvanına sahip olan BBK, pazar liderliğinin yanı sıra finansal gücü ve teknolojik alt yapısıyla dikkat çekiyor.


Temsilciliğin başına Bilgün Gürkan getirildi. Gürkan, BBK’nın Türkiye’ye uzun vadeli baktığını ve kalıcı olacağını söyledi.


BBK’nın amacının Türkiye ve bölge arasında ticari köprü olmak, iş fırsatlarını geliştirmek olduğunu ifade eden Gürkan, “BBK Türkiye’de bankacılık lisansını bir yıl önce aldı. Türkiye ve bölgedeki gelişmelere karşın faaliyete geçmekten vazgeçmediler veya bekleyelim demediler” dedi.


Bir araya getirecek...


BBK’nın Türkiye ile ilgili ticaret ve sendikasyon alanında aldığı riskleri de bulunduğuna değinen Bilgün Gürkan, Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisinin büyüklüğüne inanıyorlar. Türkiye’de faaliyet göstererek ileride çok daha avantajlı duruma geleceklerini düşünüyorlar” dedi.


Gürkan şöyle konuştu:


“BBK, Türkiye ile Körfez ülkeleri ve Hindistan arasındaki iş imkanlarını araştırırken, Türk şirketlerine yurtdışı ürünlerini de tanıtacak. Türk şirketlerinin ve o bölgelerdeki ihtiyaçları anlayarak hareket edeceğiz. Bu hedeflerimize bütün sektörler uyuyor. Şirketleri ihtiyaçlarına göre birbirleriyle tanıştıracağız.  


Türkler etkili


Dünya finans piyasalarının kolay dönemlerden geçmediğini belirten BBK Türkiye Genel Müdürü Bilgün Gürkan, BBK’nın Türkiye’ye uzun vadeli stratejiyle değerlendirdiğini vurgulayarak, “Türkiye’yi büyüyecekleri ve fırsatların araştırılacağı bir ülke olarak seçtiler. Türkiye’den çıkmak isteyen kurumlar olmasına karşın BBK gelmek istedi. Türkiye’ye gelebilecek fon ve birikimlerin olduğunu düşünüyorlar. Doğru işler olduğu takdirde yatırım geliyor” şeklinde konuştu.


Eskiden Bahreyn ve diğer Körfez ülkelerinde daha çok Avrupalı şirketlerin projeleri aldığını söyleyen Bilgün Gürkan, Avrupalı şirketlerin yerini Türk firmaların aldığını söyledi.


Körfez bölgesinin de kendi içinde zor dönemlerden geçtiğini belirten Gürkan, ‘Türk kültürüne ilgi duyuyorlar ve yakınlıkları var. Ortak kültür ve yemeklerden hoşlanıyorlar” dedi.


‘Dünya içine kapanıyor’


BBK’nın kadın çalışana önem verdiğini kaydeden Bilgün Gürkan, bireysel ve kurumsal alanda faaliyet gösteren bankanın sosyal sorumluluk alanlarında da çalışmaları olduğunu söyledi. Gürkan bu projelerin eğitim, çocuk ve spora yönelik olduğunu ifade etti.


BBK Türkiye Genel Müdürü Bilgün Gürkan gelecek yıl dünya ve Türkiye ekonomisi için şu değerlendirmede bulundu:


Dünyada ve Türkiye’de bankacılık ve diğer alanlarda şirketler iç büyümeye bakacak ve odaklanacaklar. Bizim ülkemizde de benzer şeyler olacak. Ancak bölgesel ve dünya genelinde birlikte hareket etmek ve fırsatları araştırmak da bir o kadar önemli olacak.”


20 yıllık bir tecrübeye sahip


BBK’nın Ülke Müdürü Bilgün Gürkan, yatırım ve kurumsal bankacılıkta 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Gürkan “BBK’nın öncelikli amacı iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve karşılıklı olarak yatırımların artması. Pazarı araştıracak ve fırsatları değerlendireceğiz” dedi.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler