25 / 04 / 2024

Konutta yüksek aidat sorununa çözüm!

Konutta yüksek aidat sorununa çözüm!

Ersa Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Sarısoy, “Doğru Mekanik Mühendislik çözümleri, konutlarda tüketici için sorun haline gelen yüksek aidat sorununa kesin çözüm getiriyor.”


- Ersa Mühendisliği bizlere anlatabilir misiniz?

Ersa Mühendislik olarak biz, 23 yıllık köklü geçmişimiz ile mega projelerin mekanik proje tasarımı ve danışmanlığı hizmetlerini veriyoruz. Yıllardır Hizmet ürettiğimiz inşaat sektöründe piyasa itibarını daima ön planda tuttuk. Deneyimli kadrolarımız, gelişen tüm teknolojileri takip etmemiz profesyonel çözümlerimiz ile sektörün öncü ve önde gelen şirketlerinden biriyiz. Ersa’nın deneyimleri Türkiye dışında başta Rusya, Türki Cumhuriyetler, İran, Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkeleri olmak üzere birçok yurtdışı projenin tamamlanmasıyla uluslararası bir boyut kazanmıştır. Türkiye ofislerimiz İstanbul’da merkez ofisimiz ve Palladium ofisimiz, İzmir’ ve Ankara’da ki ofislerimizle beraber hızla gelişmeye ve büyümeye devam ediyoruz.


- Ersa Mühendislik olarak en önemli özelliklerinizden biri mekanik işlerini üstlendiğiniz projelerde sağladığınız maliyet avantajlarından bahsedebilir misiniz?

Ersa olarak yaşadığımız dünyaya ve doğaya duyarlıyız. Bu duyarlılıkla mekanik proje tasarımlarında Green Building (Yenilenebilir ve düşük maliyetli enerji kullanımı) konseptini, ODP (Ozone Depletion Potential) ve GWP (Global Warming Potential) çevresel etkileri düşük tasarımları benimsiyoruz. Bunun sonucunda konut ve işyerlerinde en büyük sorun olan yakıt, enerji maliyeti ve işletme giderlerini minimum düzeye indiriyoruz.


Tema İstanbul’la Ersa’yı buluşturan mekanik projemiz de Türkiye’de birçok “ilk”i ve “En”leri hayata geçiren Tema İstanbul, yapılarda enerji verimliliği konusunda da öncü oluyor ve Avrupa’dan onaylı, Türkiye’nin ilk enerji verimliliği sertifikasına sahip projesi olarak konumlanıyor. Minimum seviyede tutulan düşük aidatlar; sunulan tüm olanakların sürdürülebilir olmasını sağladığı gibi, enerji verimliliği konusundaki donanımıyla da Tema İstanbul’u ‘en yaşanabilir proje’ olarak öne çıkaran somut örneklerden biri niteliğinde. Bu projenin başarısının sırrı yatırımcıları olan Artaş İnşaat’ın YKB Başkanı Süleyman Çetinsaya ve MESA YKB Başkanı Ersan Boysanoğlu’nun ileriye dönük vizyonlarında gizli.


Ayrıca ülkemizdeki başarılı mimarlarımızdan ikidizayn kurucu ortağı Murat Kader’in yaratıcı mimari tasarımları, projenin genel müdürü Aydın Ayçenk’in katkıları ve MESA Mesken GMY’si Zafer Ak’ın özverili çalışmaları da Tema İstanbul’u şampiyonlar liginde yarışan bir proje haline getirmiştir.


İnşaatlarda uygulanacak olan doğru mekanik proje tasarımları, sistem enerji maliyetlerini düşürüp son kullanıcıların yüzünü güldürmektedir. Bu sayede son kullanıcılar tasarladığımız mekanik projelerimizle yazın 300 TL’lere kışın 1.300 TL’lere varan astronomik yakıt paraları ödemekten kurtuluyorlar. Biz Ersa Mühendislik olarak yaptığımız her projede optimum proje tasarımımızla iş ortaklarımızın ve son kullanıcıların yüzünü güldürüyoruz.


‘5 milyon metre kare proje tasarımı yaptık'

2017 yılı için hedefleriniz nelerdir?

2016 yılında toplam yaklaşık 5 milyon metre kare kapalı alanda proje tasarımı yaptık ve bu tasarımlarımızın tamamı son kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. 2017 yılında da bu rakamı artırarak projelerimize devam edeceğiz.. Hedeflerimize ulaşırken çevreye duyarlı iş yapış şeklimiz ile iş ortaklarımızın memnuniyetlerini her zaman ön sıralarda bulunduruyoruz. Ayrıca Kurumsal İletişim Müdürü Burçin Güner, “2017 yılında ERSA olarak sosyal sorumluluk projelerimizle de adımızdan sıkça söz ettireceğiz” diye belirtti.

Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Sefa Sarısoy‘un topluma hizmet içinde sanatsal, kültürel ve bilimsel faaliyetleriyle ATASAV Vakfı kurucu başkanı olduğunu belirtmek isterim.


Kartal Manzara Adalar

İş GYO, Kartal Manzara Adalar, 3’ü konut, 2’si ofis olmak üzere 5 bloktan oluşuyor. 1 0’dan 5 1’e kadar farklı daire tipleri sunuluyor. 2016 yılı Sign of the City ödüllerinde “En İyi Çok Katlı Konut Projesi” ödülünü kazanan Manzara Adalar, “En İyi Karma Kullanımlı Proje” ve “En İyi Rezidans” kategorilerinde Premium Proje olarak seçilen proje 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilecek.


Geleceğin yaşam stili Kadıköy’de yükseliyor

Mina Towers, Başaran Yatırım Holding’in Anadolu Yakası’nın değerli lokasyonlarından Fikirtepe’de hayata geçireceği bir projedir. 55 m2 ile 300 m2 aralığında tasarlanmış yaklaşık 1500 konut ve 95 ticari alandan meydana gelen projede 1 0 ile 5,5 1 arasında daire tipleri yer alıyor. 


Selenium retro konumuyla öne çıkıyor

Projelerini, gerçekleştireceği bölgenin yatırım ya da oturum gibi farklı ihtiyaçlarını analiz ederek hayata geçiren Aşçıoğlu’nun Ataköy’deki ikinci projesi Selenium Retro, 73 – 85 metrekare arasında 1 1 ve 87-97 metrekare arasında 2 1 dairelerden oluşuyor. Teslim tarihi Haziran 2017 olan Selenium Retro projesinde fiyatlar 765.000 TL’den başlıyor.


Next Level Çayyolu’nda yüzde 10 KDV indirimi

Pasifik, Next Level Çayyolu’nda ev sahibi olmak isteyenlere ekstra yüzde 10 KDV indirimi uyguluyor. Pasifik’in Ankara'nın yatırım değeri en yüksek bölgesi Çayyolu’nda hayata geçirdiği Next Level Çayyolu’nda 150 metrekarenin üzerindeki tüm büyük dairelerde 31 Mart 2017'ye kadar yüzde 8 KDV uygulanacak. 


İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi

Yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirilen SeaPearl Ataköy toplamda 1401 konut içeriyor. 217 bin metrekare inşaat alanına, 6 bin 185 metrekare gölet alanına, 33 bin metrekare de yeşil alan ve yürüyüş yollarına sahip olan 1. etap projede metrekare birim fiyatları ortalama 8 bin dolardan başlıyor.


Fanatik