16 / 04 / 2024

Kayıtlı Elektronik Posta sistemi yürürlüğe girdi!

 Kayıtlı Elektronik Posta sistemi yürürlüğe girdi!

Mimardan müteahhide, ev sahibinden kiracıya bundan böyle herkesin hayatını koylaylaştıracak olan ' Kayıtlı Elektronik Posta ' sistemi yürürlüğe girdi. KEP, güvenli e-posta hizmeti anlamına geliyor...


Mimardan müteahhide, ev sahibinden kiracıya bundan böyle herkesin hayatını koylaylastıracak olan 'Kayıtlı Elektronik Posta' sistemi yürürlüğe girdi. KEP, güvenli e-posta hizmeti anlamına geliyor. 


Kullandığımız alışılagelmiş elektronik posta adresleri yerine bundan sonra KEP yani Kayıtlı Elektronik Posta adresleri kullanılacak. Gönderici ve alıcı kimliklerinin belli olduğu, gönderi zamanının ve içeriğin değiştirilemediği, uyuşmazlık durumunda hukuki geçerliliği olan güvenli e-posta hizmeti anlamına gelen KEP, mimardan, mühendise, ev sahibinden kiracıya kadar tüm süreçlerde tarafları güvence altına alıyor. Hatta elektrik, tesisat, fayans ustası gibi meslek erbapları ile yapılan gayri resmi anlaşmaları, ağızdan verilen iş yapma sözlerini resmileştirmek ve kayıt altına almak için de KEP sistemi kullanılabiliyor. 


KEP, inşaat ve gayrimenkul sektöründe de yeni bir dönemi işaret ediyor. Proje çizim aşamasından, konut yapımı sırasındaki hakediş süreçlerine, konut sahipleri ile müteaahit ve kiracı arasındaki iletişime kadar KEP, her aşamada taraflar arasındaki bilgi akışını güvenli bir platforma taşıyor. 


Hırsızlığın önüne gecilecek KEP Hizmet Sağlayıcı olarak BTK tarafından lisanlanan ilk özel kuruluş olan TNB KEP'in Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu KEP'in enerjiden, fınansa, sigortadan kamuya kadar geniş bir sektörel dağılım gösterdiğine vurgu yaptı. Yelkencioğlu "KEP kullanımı mimari projelerde fikir hırsızlığının önüne geçecek, ev sahibi ve kiracı arasındaki davaları azaltacak, sözlü yapılan bir çok konuya resmiyet kazandırarak tarafları güvence altına alacak" dedi. 


KEP mimari ofis ile işveren arasındaki proje çizim süreçlerini ve anlaşma içeriklerini, müteahhit ile üçüncü partiler arasındaki sözleşmeleri, emlakçı, ev sahibi ile kiracı arasındaki kira sözleşmelerini, komşularla ilgili şikayetleri, site aidatı, apartman bakım hizmetleri gibi apartman ve site yönetimine iletilmek İstenen konuları resmi anlaşmaları kayıt altına alma konularını kapsıyor. 


Star Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler