29 / 04 / 2024

Inşaat

Türkiye'de müteahhitlik yetki belgesi alanların sayısı son yıllarda arttı!

Türkiye'de müteahhitlik yetki belgesi alanların sayısı son yıllarda arttı. Türkiye’de son yıllarda konut satışlarındaki gerilemeye rağmen konut üretiminin artması dikkat çekiyor.

Evde macera dönemi bitti!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı ve EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Satışların azalması risk algısının azalmaya başladığını gösterir.

İşyerleri için ödül ve ceza sistemi de kurulacak!

İşyerleri için ödül ve ceza sistemi de kurulacak. Son 1 yıl içinde ölümlü iş kazası yaşanmamış işyerlerinde yüzde 2 düzeyinde olan işsizlik sigortası primi veya aynı düzeyde alınan iş kazası ve meslek hastalığı sigortası alınmayacak.

İnşaat sektöründe istihdam artacak!

Çalışma Bakanlığı, işsizliğin azaltılması için 'Ulusal İstihdam Stratejisi' açıkladı. İşgücü piyasasının esnekleştirilmesi benimsenen stratejide, 2 milyon 825 bin kişi ile yüzde 10 düzeyindeki işsizlik, 2023'te yüzde 5 e düşürülecek.

Kayıtlı Elektronik Posta sistemi yürürlüğe girdi!

Mimardan müteahhide, ev sahibinden kiracıya bundan böyle herkesin hayatını koylaylaştıracak olan ' Kayıtlı Elektronik Posta ' sistemi yürürlüğe girdi. KEP, güvenli e-posta hizmeti anlamına geliyor...

Belediyelerden kentsel dönüşüme büyük darbe!

Başladı başlayacak bu ayın içinde ilk kazmalar vurulacak diye yazıp durduğumuz kentsel dönüşüme en büyük darbe belediyelerden geldi.

İnşaat sektörü düşüşte!

Ekonomideki yavaşlamaya paralel olarak yılın birinci çeyreğinde inşaat sektöründeki üretim artışı, hem bir önceki yılın aynı dönemine hem de 2011'in son çeyreğine kıyasla önemli ölçüde hız keserek yüzde 2,8 oldu