19 / 04 / 2024

Halil İbrahim Demirhan: Bürokratik engeller Ortadoğulu yatırımcıları Türkiye'den soğutacak!

Halil İbrahim Demirhan: Bürokratik engeller Ortadoğulu yatırımcıları Türkiye'den soğutacak!

Ağaoğlu Ortadoğu Temsilcisi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirhan, bürokratik engellerin Ortadoğulu yatırımcıları Türkiye'den soğutacağına dikkat çekti.


Ağaoğlu Ortadoğu ve Dünya Temsilcisi Halil İbrahim Demirhan, "Bürokratik engeller kalksın, ülkeme 1 yıl içinde 1.5 milyar dolar yabancı sermaye getirmeyi taahhüt ediyorum" dedi.


Bugüne kadar 8 milyon metrekare arazi ve 4 bin dairenin üzerinde satış yapan Ağaoğlu Ortadoğu Temsilcisi ve Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirhan, bürokratik engellerin Ortadoğulu yatırımcıları Türkiye'den soğutacağına dikkat çekti. Körfez ülkelerinden Türkiye'ye yoğun ilgi olduğunun altını çizen Demirhan, "Ortadoğu'da IŞİD tehdidi yüzünden insanlar Türkiye'ye yatırım yapmak istiyor. Dünya genelinde dönen paranın yüzde 90'ı Araplarda. Ancak yatırımcılar ülkemizde çok ciddi bir sürü bürokratik engellerle karşılaşıyor. Çözüme kavuşturulursa, taahhüt ediyorum ülkeme 1 yıl içinde 1.5 milyar dolar para getireceğim. Gönüllü olarak Arap dünyası ve ülkemizin ilişkilerini güçlendirmeye talibim" diye konuştu. Yabancı yatırımcının Türkiye'den bir günde konut alabilmesi gerektiğinin altını çizen Demirhan, tapuda çok bekledikleri için vazgeçtiklerini söyledi. Demirhan, "Bir Türk yatırımcı nasıl aynı günde tapusunu alabiliyorsa, aynı sistem yabancıya da uygulanmalı. Süreç uzadıkça, onlar bu işten soğuyor. Beş ay Emniyet Müdürlüğü'nden randevu almak için bekliyorlar. Bu kadar ay bizim ülkemizde kalmıyorlar ki?" dedi. Ayrıca oturum izinlerinin de uzatılması gerektiğini vurgulayan Demirhan, "Yabancı konsoloslukta yatırım yaptığını ispat ettiği an itibarıyla kendisine ve ailesine Beş yıllık vize verilmeli. Eğer aksi bir durum olursa da devlet o mülke el koyup satabilmeli. Bunlar yapılmadığı sürece Türkiye'ye olan ilgi azalacak" diye konuştu. 


Araplar'a kötü davranıyorlar


Halil İbrahim Demirhan, özellikle Körfez ülkeleri vatandaşlarına havaalanlarında uygulanan muamelenin yanlış olduğunu belirterek, "Havaalanında güzel karşılama çok önemli. Araplara hoş geldiniz bile denmiyor. Kötü davranılıyor. Bilgi verilmiyor. Orada eğitimli turizm polislerinin olması lazım. Çünkü havalimanı ülkeye giriş kapısı" diye konuştu. Çok sayıda Ortadoğulu vatandaşın konut alırken kandırıldığını da söyleyen Demirhan, "Mahkemeler çok sayıda örneklerle dolu. Bir web sayfası açılıyor. Türkiye'de Boğaz manzaralı evler 200 bin dolar diye ilanlar dönüyor. Hemen 100 bin dolar peşin istiyorlar. Araplar da inanıp alıyor. Sonra bir bakıyorlar ortada öyle bir bina yok. Bunu yapan bir Türk'ün Dubai'den çıkışı da engellendi" diye konuştu.



My Newwork'ün yüzde 25'i satıldı


Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun yeni ofis projesi My Newwork'ün yüzde 25'i şimdiden satıldı. Ataşehir'de Ülker Sports Arena ve  İstanbul  Uluslararası Finans Merkezi'nin yanında inşa edilen My Newwork'te hafriyat çalışmaları başladı. My Newwork projesi ile ilgili konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, "My Newwork projesi, modern zamanların Kapalıçarşı'sı olmaya adayı. Nasıl Kapalıçarşı geçmişteki yüksek değerini koruyorsa, My Newwork de değerini hep koruyacak. Nasıl Kapalıçarşı'lı olmak asırlardır bir ayrıcalıksa, My Newwork yatırımcısı olmak da bugün ve yarın büyük ayrıcalık olacak. My Newwork, yatırımcıların yatırım planlarını değiştirecek ve çok kazandıracak bir proje olacak" diye konuştu. 



Seda Tabak/ Sabah 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler