19 / 04 / 2024

Halil İbrahim Boztepe ile Serkan Boztepe yeni şirket kurdu!

Halil İbrahim Boztepe ile Serkan Boztepe yeni şirket kurdu!

İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Boztepe ve Mimar Serkan Boztepe, bu alanların yanı sıra gayrimenkul geliştirmek için Boztepe Yapı adında bir şirket kurdu. Boztepe Yapı'nın hedefinde kentsel dönüşüm ile butik projeler gerçekleştirmek var.


İnşaat sektöründe mimarlık ve mühendislik alanında 1996 yılından bu yana projelere imza atan İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Boztepe ve Mimar Serkan Boztepe, bu alanların yanı sıra gayrimenkul geliştirmek için Boztepe Yapı adında bir şirket kurdu. Kasım 2013'te faaliyetlerine başlayan Boztepe Yapı'nın hedefinde kentsel dönüşüm ile butik projeler gerçekleştirmek var. 


Boztepe Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Boztepe, Boztepe,  İstanbul  'da Kadıköy, Üsküdar, Fatih, Şişli. Bakırköy ve Beşiktaş gibi semtlere odaklandıklarını belirterek, "Şu anda Koşuyolu. Suadiye ve Salacak'ta üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Koşuyolu'nda 59 daireli, Salacak'ta deniz manzaralı 12 daireli, Suadiye'de de 24 daireli butik bir proje yapacağız. Bu çalışmalarımızda son aşamaya geldik" dedi. Boztepe, Adapazarı'nda da bir projeleri olduğunu ifade ederek, "Boztepe Yapı'nın mimarlık kolu Boztepe Mimarlık, Adapazarı Sapanca Gölü kenarında, göl manzaralı 400 daireli butik konak projesinin mimari tasarım çalışmalarını tamamladı. Proje ile iş adamları, siyasetçiler ve bürokratlara konak satışı yapılması planlanıyor" diye konuştu. 


Çelik yapılar geliştiriyor HALİL İbrahim Boztepe, çelik yapılara da odaklandıklarını ifade ederek, "Ödüllü yapılarımızdan biri olan Sonkar Hilton Oteli, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek çelik yapısı. Çelik yapıların maliyeti yüzde 30 daha pahalı oluyor ancak net alan kazandırıyor. İnşaat süresi de 18 aydan 6 aya düşüyor" dedi. 


Boztepe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrantepe'deki ofis binasının da statik ve betonarme projesini yaptıklarım ancak projeyi estetik açıdan Başbakan Erdoğan'ın istemediğini söyledi. Boztepe, "66 katlı bu bina inşa edilebilseydi, en yüksek çelik yapılardan olacaktı" dedi.


Vatan