28 / 03 / 2024

Efe Bezci: Gayrimenkulde yatırımın yıldızı ofis!

 Efe Bezci: Gayrimenkulde yatırımın yıldızı ofis!

Yatırımcısını hiçbir dönem üzmeyen gayrimenkul, özellikle ekonomik belirsizlik ortamlarında en iyi yatırım aracı olarak gösterilirken, gerek kira, gerekse mülk getirisi ile ofis ve mağaza yatırımları bu dönemde her zamankinden fazla kazandırıyor...


Son aylarda yatırım araçlarında yaşanan hızlı iniş çıkışlar yatırımcıları hangi pozisyonda bulunmaları ya da birikimlerini nerede değerlendirmeleri konusunda düşündürüyor. 

Ülke ekonomisinin gelişimine paralel kabuk değiştiren firmalar AVM ve modern iş merkezlerine yönelirken, yatırımcılar da birikimlerini bu alana kaydırarak kısa sürede en yüksek getiriyi elde ediyor.

Ankara'da gerek konut gerekse iş merkezi olarak çok sayıda projeye imza atan Besa Grup'un yetkilisi Efe Bezci de son aylarda piyasalardaki hareketliliği değerlendirirken, gayrimenkulün hiçbir dönem yatırımcısını üzmediğini belirtti.

Döviz ve altında son günlerde yaşanan hızlı yükselişe karşın konut ve iş merkezi projelerindeki fiyatlarda artış olmadığını vurgulayan Bezci, şunları söyledi:

"Besa Grup olarak çok sayıda konut projesine imza attık. Ancak bu dönem Ankara'da en iyi yatırım aracının ofis yatırımı olduğunu düşünüyorum. Çünkü Ankara’da gelişen iş potansiyeline paralel olarak değişen ofis anlayışı, iş yaşamının canlılığı, yeni nesil ofislere olan ilgiyi artırıyor. Fazla prim getirisi sağlaması, daha kolay kiraya verilmesi, kurumsal firmaların uzun süreli kiracılar olması ise özellikle ekonomik belirsizlik dönemlerinde yatırımcının gözünü ofis projelerine çeviriyor.”

Geçmişte sadece kiralama amacıyla inşa edilen ofislerin son zamanlarda satışa çıkmaya başladığını belirten Efe Bezci, “Yatırım için en önemli unsurlardan biri olan geri kazanım rakamlarına bakıldığında, lokasyon ve projesi doğru bir iş yeri kısa sürede kendini amorti edebiliyor. Yatırımdan daha hızlı geri dönüş alma imkanı, ofis ve mağazaların, en fazla prim yapan gayrimenkuller arasında yer alması, amortisman süresinin kısalığı yatırımcıyı ofise yöneltiyor" dedi.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler