28 / 03 / 2024

Efe Bezci: Bu yıl inşaat sektörünün altın yılı!

Efe Bezci: Bu yıl inşaat sektörünün altın yılı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)Genel Başkan Yardımcısı Efe Bezci 2017'nin inşaat sektörü için 'altın yıl' olarak geçmesini öngördüklerini dile getirdi...


BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜGİAD Başkan Yardımcısı Efe Bezci, yaşanılan dönemin Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "Bu zorlu zamanlar ben değil, biz deme zamanı. Öncelik ülkemizde, her şey Türkiye için" dedi 


BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)Genel Başkan Yardımcısı Efe Bezci 2017'nin inşaat sektörü için 'altın yıl' olarak geçmesini öngördüklerini ifade ederek, "Bu zorlu zamanlarda 'ben' yerine 'biz' demek her zaman daha çok fayda sağlar. Önceliğin ülkemiz olması gerekiyor. Her şey Türkiye için" dedi. 


BESA Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'nın BESA'nın faaliyetleri ve referandum süreci ile ilgili soruları şöyle cevaplandırdı: 


Referandum sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Türkiye çok büyük bir ülke. Geçtiğimiz yıl yaşanan badirelere karşı gösterdiği dirayetli duruşu, milletimizin dimdik mücadelesi de bunun bir kanıtı oldu. En doğru karan vereceğine yürekten inandığım Türk milleti, önümüzdeki süreçte de aynı şekilde davranacaktır. Referandum sürecinin hoşgörü içinde ve saygılı geçmesini yürekten diliyorum. Her şey Türkiye için, Türk milleti için. 


BESA Grup enerji alanında da faaliyet gösteriyor. Neler söylemek istersiniz? 

Biz BESA Grup olarak markamızın konut sektöründe gösterdiği başarıyı, yenilenebilir enerji alanında da gösterme çabasındayız. Adana Yumurtalık'ta 840 dönüm arazi üzerine 660 MW'lık ithal kömüre dayalı Klikya Termik Santral projesinde ortaklığımız var. Enerjideki ilk 5 tesis arasına girecek bu tesisin yatınm maliyeti ise 1 milyar dolar civarında. Ankara Haymana'da 4 MW gücünde yaklaşık 6 bin evin elektriğini besleyecek güneş enerjisi santralini hayata geçirdik. Ayrıca Afyonkarahisar'da da 28 MW'lık güneş enerji santrali sahası aldık. 


Bu dönemde inşaat sektörünü geliştirmek adına yapılması gerekenler nelerdir? 

İnşaat sektörünün bu yıl geçen yıldan daha karlı çıkacağını, bu yılın 'altın yıl' olarak anılacağına inanıyorum. Bu zorlu zamanlarda BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının artması gerektiğini ifade etti. "ben" demek yerine "biz" demek her zaman daha çok fayda sağlar. Önceliğin ülkemiz olması gerekiyor. Bu ülkenin, onu her şeyden üstün gören, gözeten ve ayakta tutmak için her hamleyi gözünü kırpmadan yapacak sektör aktörlerine ihtiyacı var. 


Şu an elinizde hangi projeler var ve bu projelerin yatırım maliyeti nedir? Yeni projeler olacak mı? 

Yaklaşık 50 yıldan bu yana Ankara başta olmak üzere, Türkiye'nin çok sayıda kentinde projeler üreten BESA Grup olarak, geçen vıl çalışmalarına başladığımız çok sayıda projemiz için bu yıl geliştirme zamanı olacak. Ankara'nın yeni gözde yerleşim yerlerinden İncek'te başladığımız. iki dev kooperatif projemiz 604 konuttan oluşan Kent Incek ve 188 konutluk ATO Kooperatifi'nin inşa çalışmalarına aynı süratle devam ediyoruz. Ankara'nın 3'üncü AVM'si Galleria'nın yeniden yapımı da bu yıl devam edecek. Ümitköy'ün ilk ofis AVM'si olacak Galleria'nın inşaatını sürdüreceğiz. Bodrum'da hayata geçireceğimiz proje için de son aşamaya geldik. Villa-rezidansoteİden oluşacak projemiz, Bodrum'un en güzel yerlerinden Gündoğan ve Türkbükü'nün birleştiği noktada yer alıyor. 


Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? 

BESA Gnıp'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 7 yıllık iş yaşamımda ayrıca BESA Grup iştiraki Foniva Telekomünikasyon ve Klikya Termik Santrali'nin Yönetim Kurulu Üyesi; Panora, Armada ve şu an yeni yaptığımız Gaİlerin Alışveriş Merkezlerinin işletmesinde yer alıyorum. Aynı zamanda Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkan Yardımcısı görevini de sürdürüyorum. Son dönemde hayata geçirilen tüm BESA Grup projelerinde doğrudan katkım var. İş hayatının içinde büyüdüm. Küçüklüğüm şantiyelerde geçti. Bu sayede iş yaşamıyla da çok erken tanıştım. Eğitimimi de iç mimarlık üzerine aldıktan sonra hız kesmeden BESA Grup'la çalışmaya devam ettim. Çok çalışarak, gece-gündüz yeni projeler düşünerek de yolumda ilerlemeye devam ediyorum.



Yeni Akit



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler