25 / 04 / 2024

33 bin dar gelirli konut sahibi oldu!

33 bin dar gelirli konut sahibi oldu!

Yoksul ailelerin kirasını devlet öderken dar gelirliye bu yıl 33 binin üzerinde konut verildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte ekonomide, özellikle makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak kapsamlı bir program hayata geçirilmesi planlanıyordu.


Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yüzleri güldürdü. Bu yıl 2 milyon kişiye nakdi yardım, 6.8 milyon kişiye 5.8 milyar liralık sağlık primi, 3.2 milyon çocuğa eğitim ve sağlık desteği verildi. 


Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin sosyal karnesi de yüzleri güldürdü. Bu yıl 2 milyon kişiye nakdi yardım, 6.8 milyon kişiye 5.8 milyar liralık sağlık primi, 3.2 milyon çocuğa eğitim-sağlık, 65 yaş üstü 1 milyonun üzerinde vatandaşa 4.1 milyar liralık destek sağlandı. 


Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre yoksul ailelerin kirasını devlet öderken dar gelirliye bu yıl 33 binin üzerinde konut verildi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte ekonomide, özellikle makroekonomik dengeleri sağlamlaştıracak kapsamlı bir program hayata geçirilmesi planlanıyordu.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeniden yapılandırılmasının ardından gözler, dünyaya örnek gösterilen mega projelere çevrildi.

 

İstanbul Yeni Havalimanı'ndan Kanal İstanbul'a, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nden Kuzey Marmara Otoyolu'na kadar projelerde süreçler yeni dönemde hız kazanacak. 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler