28 / 04 / 2024

Çukurova Yapı Zirvesi başladı!

 Çukurova Yapı Zirvesi başladı!

Home&Office Consep Dergisi ve Öncül Sefa İletişim Hizmetleri işbirliği ile düzenlenen ve Adana ile Mersin’deki müteahhit, mimar, iç mimar, yapı malzemesi üreticileri-satıcıları ile yapı sektörünün profesyonellerinin yerel yöneticiler ve sektör temsilcilerinin bir araya geldiği zirve, Sheraton Otel’de başladı



Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bölgedeki turizmi geliştirmek için Anamur-Mersin arasında deniz ulaşımı sağlayacaklarını ve eğer  Adana  ve Hatay Büyükşehir Belediyeleri’nin de projeye katılmak istemesi halinde karşılıklı deniz seferleri yapılabileceğini kaydetti.


Home & Office Concept ve Öncül Sefa İletişim işbirliğiyle düzenlenen ‘1. Yapı Zirvesi’ bölge illerinden gelen çok sayıda mimar, iç mimar, müteahhit ve bürokratın katılımıyla Sheraton Otel’de başladı. Zirve kapsamında düzenlenen “Adana ve Mersin’in Kent Vizyonu” konulu panele Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile konuşmacı olarak katılması beklenen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, panele katılmadı. Sözlü’nün yerine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek’in konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü, Reklam dünyasının duayeni Faruk Atasoy yaptı.


1 MİLYON 600 HEKTAR ALAN YENİLENECEK

Adana ve Mersin arasında yıllardır süren rekabetin nasıl işbirliğine dönüşeceğinin cevaplarının arandığı oturumda konuşan Burhanettin Kocamaz, iki kent arasında bugüne kadar şovenizme dayalı karşılıklı bir mücadele olduğunu ancak bundan sonra el ele, kol kola çalışmalar yapılacağını kaydetti. ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’ diyen Kocamaz, Mersin ve Adana’da kent planlaması ve imar düzenlemesi noktasında yapılacak çok işin olduğunu kaydetti. Mersin’deki çarpık kentleşmenin yok edilip modern ve yaşanabilir bir kent haline getirmek için 1/50 bin ölçekli il çevre düzenlemesi yapacaklarını belirten Kocamaz, 1 milyon 600 hektar alanda çalışmaların başladığını vurguladı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini de söyleyen Kocamaz, Çukurova bölgesinin güneşlenme süresi en uzun bölge olduğu için potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.


“KENTLİLİK BİLİNCİNİ OLUŞTURAMADIK”

Adana ve Mersin illerinin ortak talihsizliğinin göç ve çarpık kentleşme olduğunu yineleyen Ramazan Akyürek ise geniş vizyonlu çalışmaların yapılması gerektiğini ifade etti. Yaşanabilir kent özleminin yüzde 10’unun bile gerçekleştirilemediğini savunan Akyürek, “En büyük sıkıntılardan biri, kentlilik şuurunun yerleşmemiş olması. Biz Adana olarak kentlilik bilincini oluşturamadık, kıstaslarına riayet etmeyi öğretemedik. Bir insan kentte yaşama lüksüne inandığı kadar kentte yaşama mecburiyetine de katlanabilmeli. Tüm bu olumsuzluklara bakarak beise kapılmayacağız” diye konuştu. Akyürek, belediyelerin aldığı ödeneğin de yetersiz olduğunu sözlerine ekledi.


MERSİN’DEN HATAY’A KADAR SAHİL YOLU VE DENİZ SEFERİ

Panelin sonunda soru-cevap bölümüne geçildi. Paneli dinlemeye gelenlerden bir kişi, başkanların somut ortak projelerinden bahsetmesini istedi. Başkan Burhanettin Kocamaz, Anamur ve Mersin arasındaki turizmi geliştirmek için deniz seferi başlatacaklarını ve Hatay ile Adana Büyükşehir Belediyeleri’nin projeye dahil olmak istemesi halinde filoya ekleyecekleri gemilerle, karşılıklı deniz seferleri yapabileceklerini söyledi. Ramazan Akyürek ise en büyük hayalinin Mersin kıyısından sahil yolunun Adana ve İskenderun’a kadar gitmesi olduğunu kaydetti. Akyürek, ödeneklerin yetersizliğinden yakındı.

Panelin ardından Kocamaz ve Akyürek’e plaket verildi.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler