30 / 04 / 2024

Bio İstanbul projesine durdurma kararı!

 Bio İstanbul projesine durdurma kararı!

Bio İstanbul projesinde satışlar durduruldu. Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü kenarında gerçekleştirilen ve Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı olma özelliği taşıyan projenin iptal olup olmayacağı ise henüz belli değil.


Başakşehir Sazlıdere Baraj Gölü kenarında hayata geçirilen Bio İstanbul, 2.2 milyon dolar yatırımla, 2 milyon metrekare alan üzerinde kurulacaktı.


Bio İstanbul projesinin inşa edileceği bölgede şuan Kanal İstanbul projesi nedeniyle farklı bir çalışma yapılıyor. Kanal İstanbul nedeniyle projenin değişebileceğini ifade eden Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetimi yetkilileri satışların durduğunu söyledi. Kararların henüz netleşmediğini belirten yetkililer Bio İstanbul'un iptal olabileceğini söyledi.

 

Bio İstanbul projesi detayları:


Bio City Development Company’nin biyomedikal sistemli şehirler yaratma vizyonu ile tasarlanan Bio İstanbul enerji tasarrufu sistemlerine sahip olmasıyla dikkat çekmişti. Akıllı yaşam seçenekleri bulunan Bio İstanbul, çevre dostu sürdürebilir hizmetler sunan bir şehir olarak planlanmıştı.


Türkiye'nin ilk ekolojik biyomedikal parkı projesi olan Bio Istanbul’da ayrıca kaliteli ofis ve iş yerleri, 8 Ar-Ge binası, tıp üniversitesi, sanat performans merkezine ek olarak Sazlıdere Baraj Gölü ve doğa manzaralı konutlar yer alacaktı. Dikkatle hazırlanmış bir kalkınma planı ile tasarlanan proje, alt yapı ve sosyal olanakları benzersiz bir yaşam alanı vaat edilmişti.