29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım İstanbul hedeflerini açıkladı!

 Binali Yıldırım İstanbul hedeflerini açıkladı!

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı...


TBMM Başkanı ve AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı. Yıldırım, ''Raylı sistemde geç kalmışız. Son projelerin tamamlanmasıyla 450 km'nin üzerine çıkacak'' dedi.


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, TBMM Başkanı ve AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım, İstanbul için hedeflerini anlattı. Yıldırım, ''İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil, gözlerimiz açık. Trafiği çözeceğiz. Raylı sistemi arttıracağız'' diye konuştu.


Medya temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, yeni dönem hedefleri ile projelerini anlattı. İşte Yıldırım'ın hedefleri...


YENİ DÖNEM


- İstanbul'u dinleyeceğiz, gözlerimiz kapalı değil. Gözlerimiz açık. İstanbul'un gören gözü, işiten kulağı, düşünen aklı ve hisseden kalbi olmaya devam edeceğiz.

- İstanbul yerel yönetiminde 25 yıllık bir geçmişimiz var. 27 Mart 1994 Recep Tayyip Erdoğan... O zaman AK Parti yoktu ama AK Parti İstanbul hareketiyle başladı. Şimdi 31 Mart seçimleriyle beraber yeni bir dönemin belki bir 25 yıl daha sürecek yeni bir dönemin kapılarını aralamayı hedefliyoruz.

- En önemli problem ulaşımtrafik. Büyükşehirlerde trafiği yüzde 100 çözen yok. Biz çekilebilir bir seviyeye getireceğiz. Trafik durmayacak, yürüyecek.

- Taksicileri en iyi anlayan benim, 80'li yıllarda iki taksim vardı. 4 ay sonra sattım. Taksiler şehrimizin aynasıdır. Eğitim, güvenlik yönünde gözden geçirilmesi gerekir. UBER de teknolojinin getirdiği bir kolaylık. Gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde bakılabilir.

- Raylı sistemde geç kalmışız. Son projelerin tamamlanmasıyla 450 km'nin üzerine çıkacak.

- Şehre girişlerde tek-çift plaka uygulamasına sıcak bakmıyorum.

- İstanbullular şunu bilmeli: Suriyeliler kalıcı değildir. Buradayken de yasa dışı faaliyetler içinde bulunmalarına müsaade etmeyiz. Sıfır tolerans. Tutar kulağından atarız.

- Belediye Başkanı seçilirsem Meclis Başkanlığı'nı unut. Bir koltukta iki karpuz olmaz. 



''Kasımpaşa'da Binali Yıldırım oldum''


Yıldırım, son olarak şu ifadeleri kullandı: ''Bu şehre 1967'de geldim. İlkokulu bitirmiştim. Gece yarısı bol ışıkların olduğu bir yere geldim. Harem'miş orası. Oradan bir yere geçtik. Büyük bir ev gibi... Biraz sonra hareket etmeye başladı, ben şaşırdım. Sonradan öğrendim o arabalı vapurmuş. Beyoğlu'na dedemin evine gittik, yerleştik. Binali olarak geldim Kasımpaşa'ya. Burada Binali Yıldırım oldum..''







Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler