19 / 04 / 2024

Esenboğa Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Esenboğa Metro Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın müjdelediği Esenboğa Metro Hattı'nı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapacak...


Esenboğa Metro hattı, Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kesiminden geçecek.  Metro Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak. 


Geçtiğimiz Nisan ayında Esenboğa Metro Hattı'nı Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen  Ankara  Gençlik Kolları 5. Olağan İl Kongresi'nde müjdelemişti. Başbakan Yıldırım, "Esenboğa Havalimanı'na metro yapacağız. Çubuk'a kadar da metroyu uzatacağız." demişti.


Bugünkü Resmi Gazete'de Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı. Karar kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca üstlenilecek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projelere Esenboğa Metro Hattı eklendi. 


Buna göre Bakanlık, "Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kesimi"ni tamamlayacak.


Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar için tıklayın


 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı