20 / 04 / 2024

Kasımpaşa Tüneli açıldı!

 Kasımpaşa Tüneli açıldı!

Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli bugün hizmete açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katıldı...


Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan Kasımpaşa Tüneli bugün açıldı. Tünelin açılması ile birlikte 1. Çevre Yoluna gidecek ve gelecek araçların ulaşım süreleri kısalıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Kasımpaşa Tüneli'nin açılışını yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Başbakan Yıldırım, tünelin İstanbullulara hayırlı, uğurlu olmasını diledi. 


Başbakan Yıldırım, İstanbul'u geceyi gündüze katarak ihya etmeyi sürdürdüklerini söyledi. Yıldırım, "Bir yandan İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, diğer yandan çeşitli bakanlıklarımız, Hükümetimiz olmak üzere günden güne İstanbul'un bir dünya markası şehir olması için yeni eserler inşa ediyor, İstanbul'un eşsiz tarihini gün ışığına çıkartıyoruz. Bugün İstanbul'a olan hizmet sevdamızın ortaya koyduğu eserlerden birini, bu tünellerin açılışını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.



Yıldırım, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli'nin açılmasıyla Şişhane'den, İplikçi'den gelen trafiğin, doğrudan bu tüneller vasıtasıyla Birinci Çevre Yolu ve İkinci Çevre Yolu'na katılacağını söyledi. Yıldırım, "Bugün günlük 4 bin olan miktarı 10 kat artacak ve İstanbul'un bu bölgedeki trafiğine önemli bir rahatlama sağlayacaktır." dedi.


"Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir, bizim siyasetimiz eser siyasetidir. Zatı alinizin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden beri bu böyledir. Sürekli eserler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Yorulmak nedir bilmeden aziz milletimize hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Daha geçen ay sizin katılımınızla beraber Üsküdar-Ümraniye Metrosu'nun açılışını yaptık. Esasında bu metro ilk defa sürücüsüz bir metro, en son teknolojiyle gerçekleştirilen bir hizmet. Bugün İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 260 kilometreyi buldu. Bunların bir çoğu da son 15 yılda yapıldı. 2023'te inşallah güzel İstanbulumuza bin kilometrenin üzerinde raylı sistem, metro kazandırmış olacağız. Sadece metro, yol, tünel değil dünyanın en büyük havalimanını da İstanbul'da yapıyoruz. İnşallah bu havalimanının ilk bölümünün açılışını da bu yıl sonu gerçekleştireceğiz. Tamamı bittiğinde 150 milyon yolcu kapasitesine sahip dünyanın en büyük havalimanı olacak."


 Kasımpaşa Tüneli açıldı!


Yıldırım, İstanbul'a 7 büyük eseri kazandırdıklarını söyledi. Yıldırım şu ifadeleri kullandı;  "Bunlar Marmaray; denizin altından trenleri geçirdik. Avrasya Tüneli; yine denizin altından arabaları geçirdik. Ecdadımız Fatih, gemileri karadan yürüttü onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları arabaları ve trenleri denizin altından geçirdi. Bu millete yakışan da budur. Bununla kalmadık, Yavuz Sultan Selim Köprüsünü de Boğaz'ın yeni incisi olarak İstanbul'a kazandırdık. Bitmedi, İstanbul-Ankara hızlı trenini tamamladık, Osmangazi Köprüsü'yle İzmit Körfezini bir kaç dakikada geçilir hale getirdik. İstanbul'u İzmir'e üç saatte bağlayacak otoyolu tamamlıyoruz ve nihayet İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'a da bu yıl içinde başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." 


HEDEFTE 68 KM TÜNEL VAR


Tünelin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedefin 2020'ye girerken tünellerde 68 km, metroda ise 355 km'ye ulaşmak olduğunu belirterek şöyle konuştu: ''Daha sonrası içinde 127 km yeni tünel 650 km de yeni raylı sistem hedefimiz var. İstanbul'u dünyanın en yaygın ulaşım ağıyla donatmış olacağız. Tek İstanbul sevdalısı biz değiliz, sanatçılar en güzel eserlerini İstanbul için vermiştir. Kaderimin Kasımpaşa'da ve İstanbul'da yazılmış olmasından dolayı bahtiyarım. Belediye başkanı olarak bizi seçtiğiniz günden itibaren milletimize hizmet ettik.''


 Kasımpaşa Tüneli açıldı!


15 SENEDE 20 BİN KM YOL


19 bin 900 km yolu 15 senede yaptıklarını 76 ili bölünmüş yollarla birbirine bağladıklarına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bugün toplam uzunluğu 433 km'yi bulan 341 karayolu tüneline sahibiz. Havalimanı sayısını 55'e çıkardık. Uçak sayısı 517'ye ulaştı. Dünyada en fazla noktaya çıkan bir numaralı havayolu THY oldu. İnşallah 2023 hedeflerimize ulaşarak bu tabloyu çok daha iyi hale getireceğiz.'' dedi.



 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler