24 / 04 / 2024

Bakan Murat Kurum'dan TOKİ borç güncellemesi müjdesi!

 Bakan Murat Kurum'dan TOKİ borç güncellemesi müjdesi!

TOKİ'nin çalışmalara hızla devam ettiğini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Borçların güncellenmesi noktasında, düzenleme yapılıyor." diye konuştu.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'da incelemelerde ve ziyaretlerde bulundu. Malatya Valisi Ali Kaban'ı ziyaret eden Bakan Kurum, valilik toplantı salonunda bölgedeki TOKİ  yatırım ve çalışmaları konusunda toplantı gerçekleşti. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, basına kapalı düzenlenen toplantıya Malatya Valisi Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve ilçe belediye başkanları katıldı. 


Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Engelsiz Park ve Kuba Camisi'nin açılış törenine katılan Bakan Kurum, 2005'te Engelliler Kanunu'nu çıkardıklarını ve 2010'daki anayasa değişikliğiyle engellilerle ilgili bir zihniyeti değiştirdiklerini açıkladı. 


Malatya'da 2003-2018 döneminde yatırım değeri 540 milyon lira olan 145 projeyi tamamladıklarını açıklayan Bakan Kurum, "Devam eden 32 işimiz var ve bunların maliyeti de 140 milyon lira tutarında. Şehrin alt ve üstyapısı, sosyal ihtiyaçları kapsamında da bakanlığımız ve ilgili birimler çalışıyor. Bunun dışında Beydağı'nda kentsel dönüşüm alanında Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız iki etabı tamamladı. İnşallah üçüncü etapla ilgili kararları da bugün burada alacağız ve sahada hızlı bir şekilde inşasına başlayacağız. Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı da yine Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an enflasyon, TEFE, TÜFE ortalaması yüzde 18-20 bile olsa biz bunların daha da altında bir düzenlemeyle inşallah vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor olacağız" ifadelerini kullandı. 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016