28 / 03 / 2024

Ankara'daki konut satışları arttı!

 Ankara'daki konut satışları arttı!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul merkezli çok sayıda inşaat firmasının Ankara’da yatırım için yer aradığını ve Ankara’nın emlak piyasasının yükselen değeri haline geldiğini bildirdi.



Ünal, Başkent Ankara’nın son yıllarda art arda yükselen konut kuleleri, plazalar ve yüksek kalitedeki rezidans projeleriyle emlak piyasasının yükselen değeri haline geldiğini söyledi.


Birçok bölgesinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Başkent’in yatırımcılar için yeni fırsatlar doğurduğunu belirten Ünal, çeşitli araştırmalarda birçok defa “en yaşanabilir şehir” seçilen Ankara’nın bu yönüyle de gayrimenkul piyasasında yatırımcıların tercih sebebi olduğunu dile getirdi.


Ankara’daki konut satışlarının son aylarda dikkat çekici bir şekilde arttığını ifade eden Ünal, şunları söyledi: “Son 3-4 ayda özellikle Ankara’da Türkiye ortalamasının çok üzerinde satış rakamlarına ulaşıldı. Aralık 2014’teki yüzde 20’lik artış ise çok dikkat çekiciydi. Ankara’nın bu performansı İstanbullu inşaat devlerinin dikkatini çekti. İstanbul merkezli çok sayıda inşaat firması, yatırım için Ankara’da yer arıyor.”


İstanbul’un da bir dünya kenti olarak her zaman Ankaralı yatırımcının ilgi alanında bulunduğunu ifade etti. Ankara’da inşaat yapmanın İstanbul’a göre kolaylıkları olduğuna da dikkati çeken Ünal, “Firmalar, İstanbul’da inşaat yapmak için beton santrali kurmak zorundalar. Çünkü, İstanbul trafiğinde o kadar mikseri getirip götürmek neredeyse imkansız. Ankara’da böyle bir durum yok” örneğini verdi.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri