24 / 04 / 2024

Ankara Bağlıca Mahallesi'nin değeri gitgide artıyor!

Ankara Bağlıca Mahallesi'nin değeri gitgide artıyor!

Özellikle son bir kaç yılda inşaat sektöründe gelişme gösteren Bağlıca Mahallesi 2015 yılının ikinci yarısından itibaren yaklaşık üç katı bir değere ulaştı. Büyük inşaat firmalarının da bölgeye yatırımlarının artmasıyla birlikte modern bir görüntüye kavuşması bölgeye olan talebin de artmasına neden olduğunu söylediler.


Ankara Etimesgut Bağlıca Mahallesi son yıllarda büyük gelişme gösterdi. Emlakçılar, “11 askeri birlik, 3 üniversite, Ankara Batı Adliyesinin bulunduğu Bağlıca Mahallesi son dönemlerde gitgide değer kazanıyor.“dedi


Yılda ortalama yüzde on civarında büyümenin olduğunu söyleyen emlakçılar Milli İstihbarat’ın yerleşkesinin sürmesi ve yapılması planlanan diğer devlet kurumlarının da taşınmasıyla birlikte daha da çok büyümesini bekliyorlar. 


Bölge genelinde yaşayanların devlet memurlarının artan grafiğe sahip olması ile Ankara yaşam standartlarının üzerinde yer aldığını vurgulan emlakçılar yakın zamanda bölgenin daha fazla değerleneceğini söylediler. 


Özellikle son bir kaç yılda inşaat sektöründe gelişme gösteren Bağlıca Mahallesi 2015 yılının ikinci yarısından itibaren yaklaşık üç katı bir değere ulaştı. Büyük inşaat firmalarının da bölgeye yatırımlarının artmasıyla birlikte modern bir görüntüye kavuşması bölgeye olan talebin de artmasına neden olduğunu söylediler. TÜİK verilerine göre örnek kentleşme olarak gösterilen Bağlıca Mahallesi önümüzdeki dönemlerde daha çok ilgi çekecek gibi görünüyor.

Ulaşım sıkıntısı çözülecek

Mahalenin hızla büyümesine bağlı olarak ulaşım sorunun artmasının tek problem olduğunu söyleyen emlakçılar, “Koru metrosu dışında dolmuşlarla ulaşımın sağlanmasının bölge ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor” dedi. Yeni yol projelerinin bitmesiyle birlikte önümüzdeki dönemde sorunlarının da çözüleceğini söyleyen emlakçılar çok yakın bir zamanda bölgenin daha da değerleneceğini vurguladılar.

Bölgenin değer kazanmaması imkansız

Bir çok büyük firmanın ve markanın da bölgeye yatırım yaptığını belirten emlakçılar önümüzdeki dönemde daha çok markanın da bölgeye yatırım yapacağını söylediler. 

Emlakçılar, kentleşmede büyük bir başarı örneği olduğunu söyledikleri Bağlıca Mahallesinin aynı zamanda sosyal tesisler konusunda da gün geçtikçe büyüdüğünü ve markalaşmaya başladığını belirttiler. 

Bölgeye yatırım yapanların ağırlıklı olarak Eskişehir Yolu üzerindeki üst düzey bürokratlar, Üniversite hocaları ve yüksek yargı mensupları olduğunu söyleyen emlakçılar böyle bir yerin gelişmemesinin imkansız olduğunu ifade ettiler. Yaptığımız görüşmelerde sektörün genel olarak doyduğunu ama yeni bölgelerle hareketlilik kazandığını belirttiler. 

Emlakçıya para kaptırmak ifadesi çok yanlış

Emlakçılar, ev almak veya kiralamak isteyenlerin kurumsal emlakçılarla çalışmalarının hem kendilerini garanti altına almalarına hem de ev sahibi olanların garanti altına alınacağını genel olarak insanlarda emlakçıya para vermek değil para kaptırmak tabirinin kullanıldığını bunun çok büyük bir yanlış olduğunu dile getirdiler. 


Emlakçılar, çok fazla bir komisyon almadıklarını dünyanın büyük ülkelerinde ise bu işin emlak ofisleri tarafından yapılmasının zorunlu olduğunu belirttiler. 

Son olarak bölgeye yapılan yatırımların bir kaç yıl içerisinde 0’e yakın bir geri dönüş sağlayacağını söylediler.


Ticari Hayat



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler