28 / 03 / 2024

Bağlıca'ya yeni sağlık kampüsü yapılacak!

 Bağlıca'ya yeni sağlık kampüsü yapılacak!

Altu Mimarlık ve Mühendislik Firması Ankara Üniversitesi tarafından Bağlıca’da, iki bin dönümlük bir arazide sağlık kampüsü inşa edecek. Proje 150-200 milyonluk bütçe ile hayata geçirilecek.


Ankara Üniversitesi tarafından Bağlıca’da, iki bin dönümlük bir arazide hayata geçirilecek sağlık kampüsü dünyanın önemli merkezlerinden olacak. Projeyi üstlenen Altu Mimarlık ve Mühendislik Firması çalışmalarını hızla sürdürüyor.


Mükemmeliyet Merkezi ile ilgili bilgiler veren  Ankara  Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş:

“2013 yılında Ankara Üniversitesine tahsis edilen arazide tam teşekküllü Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanı sıra kök hücre, medikal teknopark, biomedikal, biyoteknoloji gibi ileri tıbbi teknolojilerin araştırma uygulama merkezleri ve endüstri ile işbirliği yapacak birimler yer alacak. Gerek eğitim ve araştırma alanlarında gerekse tanı ve tedavi alanlarında uluslararası bir merkez olmasını hedefliyoruz.’’


200 milyonluk dev sağlık yatırımı“Kök Hücre” alanında öncü olacak

Yaklaşık 150-200 milyonluk bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan hastane özellikle kök hücre konusunda ön plana çıkacak. Sağlık sektörünün, bilimin gelecekteki en önemli hedefinin kök hücreden organ üretimi olduğunu vurgulayan Rektör İbiş, şunları söyledi:


“Kök hücre çalışmaları ile uluslararası literatüre girmeyi hedefliyoruz. Kanser tanı ve tedavi amaçlı çalışmalar ileri teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra medikal teknopark, bioteknopark gibi ileri teknoloji merkezleriyle entegre çalışacak birimler yer alacak. Bağlıca Yerleşkesinde bulunacak hastanemiz, uluslararası alanda bir sağlık, eğitim, araştırma ve uygulama üssü olacak.”


500 günde tamamlanması planlanıyor

Projeyi üstlenen Altu Mimarlık ve Mühendislik Firması çalışmalarını hızla sürdürüyor. Firma yetkilisi Mehmet Altuntaş, 763 bin 635 metrekarelik alana kurulacak kampüs ile ilgili bilgiler vererek, “Kampüsün ilk etabı 220 bin metrekarede tamamlanacak. 160 bin metrekarelik alanına Tıp Fakültesi kurulacak. Bu alanın 110 bin metrekaresi tam teşekküllü 1000 yataklı hastane, 20 bin metrekaresi idari ofisler, 15 bin metrekaresi derslikler ile konferans ve kongre alanı olacak. 50 bin metrekarelik alana da temel bilimler ve kök hücre merkezi yer alacak. Hastanede tıbbi labotuvarlar gibi alanlar yapılacak” diye konuştu.


İlk etaptan sonra ikinci ve üçüncü etapların yapımına geçileceğini ifade eden Altuntaş," Projenin ilk etabının 500 günde yani bir buçuk yılda tamamlanması planlanıyor. Sağlık Mükemmeliyet Merkezi olarak hayat bulacak projenin yapımı, Ankara’nın sağlık turizmi alanındaki gelişimine de büyük katkı sağlayacak.” dedi.