29 / 03 / 2024

Rönesans Gayrimenkul Yatırım 4 projeye 250 milyon euro aktarıyor!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım 4 projeye 250 milyon euro aktarıyor!

Rönesans Holding'in gayrimenkullerini topladığı Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), yılın son çeyreğinde Kahramanmaraş'ta yeni bir AVM projesinin inşaatına başlamayı planlıyor


İnşaat taahhüt sektöründe dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Rönesans Holding, Türkiye ve Rusya'da geliştirdiği ticari gayrimenkullerle dikkat çekerken yılın son çeyreğinde Kahramanmaraş'ta yeni bir AVM projesinin inşaatına başlamayı planlıyor. Devam eden üç inşaat ile birlikte 4 dört projenin yaklaşık 216 bin metrekare brüt kiralanabilir alana sahip olması beklenirken, bu projeler için yapılacak toplam yatırım tutarı ise 250 milyon euro olarak planlandı.

2011'de devam eden yatırımlar açısından hedeflerini yapım aşamasında olan dört yeni projeyi tamamlayarak devreye almak olarak şekillendirdiklerini belirten Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY) CEO'su Cenk Arson, yılın ilk yarısında program dahilinde hareket ettiklerini kaydetti.

4 PROJE GELİŞTİRİLME AŞAMASINDA

Söz konusu dört projeden üçünü tamamlayarak açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirten Arson, “Rusya'nın Novosibirsk kentinde yer alan 60 bin 701 metrekare brüt kiralanabilir alanı olan Aura Novosibirsk Alışveriş Merkezi 18 Mart 2011'de açıldı. Bunu, 8 Nisan'da Adana'da 70 bin 196 metrekare brüt kullanılabilir alanlı Optimum Adana Alışveriş Merkezi izledi” diye konuştu. Üçüncü açılışın yine yurtdışında gerçekleştiğini belirten Arson, “Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 3 Mayıs'ta açılan otel, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan Renaissance Forum hizmete girdi. Bu karma projenin 16 bin 421 metrekare brüt kiralanabilir alanı var” dedi.

Halen inşaatı devam eden İzmir'deki Optimum İzmir AVM projesinin ise 54 bin 950 metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirten Arson, bu projenin de 2011 sonu veya 2012 başında faaliyete geçmesini beklediklerini ifade etti.

Yeni açılan projelerin yanı sıra yılın ilk yarısında 3 yeni projenin inşaatına başlandığını dile getiren Arson, “Bunlar sırasıyla Rusya'nın Surgut şehrindeki Aura Surgut AVM projesi, Samsun'daki Samsun otel ve AVM projesi ve İstanbul Mecidiyeköy'de gerçekleştirilmekte olan Mecidiyeköy ofis projesidir.  Bu projelerin 2012 sonu veya 2013 başı gibi tamamlanmasını hedeflemekteyiz” dedi.

CİROLAR HIZLA KATLANIYOR

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin cirolarında bir önceki aynı döneme göre büyük ilerlemeler kaydettiklerini belirten Arson,  “Henüz 6 aylık rakamlarımız kamuya açıklanmadığı için bu konuda bilgi veremiyoruz. Fakat 2011'in ilk 3 ayında 43.4 milyon TL satış geliri (2010'in ilk 3 ayına göre yüzde 56 artışla) ve 95.2 milyon TL net kar (2010'un ilk 3 ayına göre yüzde 193 artışla) elde ettik” diye konuştu.

CENK ARSON'UN 2011 ÖNGÖRÜLERİ

2010 yılında perakende sektöründe başlayan toparlanmanın 2011'in ilk yarısında da hızlanarak devam ettiğine değinen Arson, “2009'dan beri ilk kez kriz öncesi seviyelere ulaşan tüketici güveni ve ekonomideki güçlü büyümenin etkisiyle yılın ilk yarısında perakende cirolarında artış yaşanmasına neden oldu. Hem ulusal hem de uluslararası perakendeciler büyüme stratejilerini sürdürdü. Pazara yurtdışından yeni marka girişlerine şahit olduk. Orta vadede ekonomideki istikrarlı büyümenin devam etmesinin tüketicilerin alım gücünü ve perakende talebini olumlu etkilemesi bekliyoruz” diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri