29 / 03 / 2024

Rönesans Gayrimenkul 6 proje için 1.2 milyar Euro’luk yatırımı yönetiyor!

Rönesans Gayrimenkul 6 proje için 1.2 milyar Euro’luk yatırımı yönetiyor!

TÜRKİYE’nin en büyük alışveriş merkezi yatırımcılarından Rönesans Gayrimenkul Yatırım, ikisi İstanbul’da 6’sı Anadolu’da 8 AVM işletiyor.


Halen 8 alışveriş merkezi bulunan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, inşaatı devam eden ve temeli yeni atılacak 6 proje için 1.2 milyar Euro’luk yatırımı yönetiyor. Genel Müdür Haşan Şimşek, “Anadolu’da hem ihtiyaç hem fırsat var” dedi.


2017’de mevcutlardan ikisinin büyütülmesi, ikisinin inşaatı tamamlanacak, iki de yeni temel atılacak. Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Haşan Şimşek, yeni yatırımların tüm finansman paketlerinin hazır olduğunu ve hız kesmeden devam edeceklerini açıkladı. Şimşek,“Biz, yatırımlarımızı ülke geneline yaymayı tercih ettik ve hâlâ Anadolu’da hem ihtiyaç hem de fırsat var. Hilltown, Piazza, İzmir Optimum genişleme, İzmir Mavişehir, Bursa ve Antalya’da yeni olmak üzere 6 AVM için 1.2 milyar Euro’luk yatırımımız devam ediyor” dedi. Şimşek şöyle devam etti: “İzmir’deki Optimum’u büyütüyoruz ki 86 bin metrekarelik bir yer haline geliyor. İzmir ve Ege'nin en büyük AVM’si oluyor. Küçükyalı'da E5’in kenarında, Hilltown projesinin inşaatı sürüyor ve Eylül 2017’de açılacak. 63 bin metrekare kiralanabilir alanı var. Burada 5 yıldızlı bir de otel olacak. Maltepe’de yeni projemiz Piazza var ki o da E5’in üstünde. 60 bin metrekare civarında ve 230 ünitelik de konut var içinde. 35 bin metrekarelik de ofis alanı var. Tam bir karma proje oluyor. 2018’de açacağız. İzmir Karşıyaka'nın temelini yeni attık. 2019’da bitecek. 63 bin metrekare büyüklüğünde bir proje.Diğer projelerimiz ise Antalya ve Bursa’da.Arsalarını aldık.”


95 MİLYON MÜŞTERİ

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın 8 AVM’sini yılda yaklaşık 95 milyon müşterinin ziyaret ettiğini belirten Şimşek, “Perakendeci müşteri anlamında da 1150 müşterimiz yani kiracımız var. 540 farklı marka ile çalışıyoruz. Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Samsun’da yerel esnafa da mağaza veriyoruz. Onları Türkiye’nin markalarıyla tanıştırıyoruz. Yeni bir kültürle kurumsal yapıyla karşılaşıyorlar.


Bazı illerimizde yetişmiş personel olmadığım gördük ve profesyonel bir şirketle anlaşıp gençlere mesleki eğitimler vermeye başladık.”


KURU SABİTLEDİ

Şimşek, 8 AVM’de elde edilen 4 milyar liralık cironun kayıt altında olmasının devlet için çok önemli olduğunu belirtti ve şu bilgileri aktardı: “AVM yöneticilerimiz, en iyi ve en kötü kiracılarla konuşur ve nedenleri tespit eder. Varlık yönetimi yapan arkadaşlarımızın görevi, AVM’leri sağlıklı ve zinde tutmak. Biz buna kiracı mühendisliği diyoruz. Bazen bizim de hatalarımız olabiliyor. Hata tespiti ne kadar açık olursa başarı da o kadar fazla olur. Tüketiciye de soruyoruz ki sağlıklı bir iş süreci ortaya çıksın. Perakendecinin de hesaplayamadığı elinde olmayan şeyler oluyor. Mesela kurların aşırı yükselmesi ki bu yükü paylaşmak gerekiyor. Euro’yu 3.36, doları 3.20 TL olarak sabitledik.”


KADIN İSTİHDAMINA BÜYÜK KATKI

RÖNESANS Gayrimenkul Yatırım Genel Müdürü Haşan Şimşek, özellikle Anadolu’daki AVM’lerde kadın istihdam oranının çok yüksek olduğunu belirterek, “Çünkü, çok güvenli, kurumsal ve kayıt altında bir istihdam imkanı sağlanıyor. Kadın istihdam oranı Kahramanmaraş'ta yüzde 40, Şanlıurfa’da yüzde 32’ye ulaştı. Samsun’daki AVM’mizin açılış gününde bir kadın geldi ve‘Allah bin kere razı olsun sizin sayenizde kızım İyi bir iş bulabildi, sigortasını hemen yaptılar, aklım kalmadan güvenli bir yerde kızım çalışarak' dedi. Bir AVM’de ortalama 1.500 kişi istihdam ediliyor ki bu, Anadolu’daki bir vilayetimiz için çok büyük rakamdır” dedi.


RÖNESANS’IN AVM RAKAMLARI

  1. 8 AVM’de yaklaşık 12 bin kişi çalışıyor.
  2. 2016 cirosu 4 milyar TL’ye ulaştı. (Yüzde 13 artış)
  3. 1150 müşteri, 540 farklı marka kiracısı var.
  4. Yılda yaklaşık 95 milyon kişi 8 AVM’ye giriş yapıyor.
  5. Devam eden ve yeni başlayacak projeler için 1.2 milyar Euro yatırım planlandı.


Hürriyet 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri