19 / 04 / 2024

Konut kredi faiz oranları yüzde 2.6'ya ulaştı!

 Konut kredi faiz oranları yüzde 2.6'ya ulaştı!

Bugün itibariyle 5 banka daha konut kredisi faiz oranlarını arttırdı. Buna göre, konut kredi faiz oranları yüzde 2.6'ya ulaştı.


Bugün itibariyle 5 banka daha konut kredisi faiz oranlarında artışa gitti. Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, konut kredi faiz oranları yüzde 2.6 seviyesine ulaştı.


İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2.5 olarak güncelledi. İş Bankası'nın başlattığı faiz artışlarına Kuveyt Türk Katılım Bankası da katıldı. Kuveyt Türk Katılım, konut kredisi faiz oranını yüzde 2.26 olarak açıkladı.  Finansbank, Anadolubank ve HalkBank’ın da konut kredisi faizlerini arttığı belirlendi.


Konut kredisi faiz oranları yüzde 2'nin altında kalan ise banka kaldı. Türkiye Finans yüzde 1.96 faiz oranı ile en düşük konut kredisi veriyor. Finans Bankası'nın yakın tarihte faiz oranlarını güncellemesi bekleniyor. En düşük konut kredisi faiz oranı sunan diğer banka ise yüzde 1.98 faiz oranı ile Ziraat Bankası oldu.


Bankaların konut kredisi faiz oranları ortalaması ise yüzde 2.6 seviyesine ulaştı. Buna göre, 250 bin TL’lik kredinin 120 ay vadeli konut kredisi hesaplama yapıldığında aylık ödemeler 6 bin 817 TL, toplam geri ödeme tutarı ise 817 bin 560 TL oluyor. Ortalama faiz oranı üzerinden hesaplanan konut kredisi ise miktarın 3 katı fazlasına denk geliyor.