29 / 03 / 2024

Hangi bankalar konut kredisi faizlerinde indirim yaptı?

Hangi bankalar konut kredisi faizlerinde indirim yaptı?

Bankaların konut kredisi faiz oranları Merkez Bankası’nın Ekim ayı politika faizlerinde indirime gitmesinin ardından yeniden düşüşe geçti. Peki hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı?



Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki yaklaşık 4 aydır süren indirim trendi Ekim başından itibaren kurdaki dalgalanma ve siyasi belirsizliği yarattığı gerilim ile durmuş ve bazı bankalarda yükselişe geçmişti. Suriye operasyonlarının durup, ABD yaptırımlarının kalkması ve Merkez Bankası'nın Ekim ayı politika toplantısında beklentinin üstünde şekilde 250 baz puan indirim gerçekleştirmesinin ardından konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. 


Merkez Bankası’nın politika kararının ardından tam bir hafta geçti. Özel bankalar hızla tepki verip faiz oranlarında indirim uygularken kamu bankalarından henüz indirim haberi gelmedi. Konut kredisi faiz oranları ortalaması indirimlerden sonra  yüzde 1.46’ ya kadar geriledi. 


En uygun konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası, HalkBank, VakıfBank’ın kampanyaları kapsamında uygulanan yüzde 0.99 seviyesinde. Özel bankalardaki en uygun konut kredisi faiz oranı da yüzde 1.07 düzeyinde. 


Bankalardan 250.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vade için en düşük aylık taksit tutarları yaklaşık 3.560 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödemesi ise 428.000 TL’ye karşılık geliyor. 


Kredi Pazarı'nın araştırmalarına göre; 31 Ekim itibariyle bankaların konut kredisi faiz oranları şu şekilde;


Ziraat Bankası Konut Kredisi 


Ziraat Bankası konut ürün paketi dahilinde 15 yıl vadeye kadar 500.000 TL dek krediler  için yüzde 0.99 faiz oranı sunuyor. 


HalkBank Konut Kredisi 


HalkBank kampanyalı hesaplı evim konut kredisi dahilinde 500.000 TL ve 15 yıla kadar vade için yüzde 0.99, canım evim konut kredisi ürünü kapsamında ise 15 yıl vadeye için yüzde 1.21 faiz oranı kullandırıyor.


VakıfBank Konut Kredisi 


VakıfBank kampanyalı sarı panjur konut kredisi için 500.000 TL limit ve 15 yıl vadeye dek yüzde 0.99 faiz oranı sunarken standart konut kredisi kapsamında yüzde 1.39 faiz oranı ile kredi sağlıyor.


Kuveyt Türk Bankası Konut Finansmanı 

 

Kuveyt Türk Bankası kar payı oranlarında uyguladığı indiriminin ardından 10 yıl vadeye kadar tüm vadeler için kar payı oranlarını yüzde 1.07’e indirdi.


İNG Konut Kredisi 


İNG faiz indirimi sonrasından kampanyalı sigortalı kredi ürünü için 10 yıl vadeye kadar  yüzde 1.09 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.  


TEB Konut Kredisi 


TEB kampanyalı konut kredisi ürünleri için faiz oranlarını tüm vadelerde 10 yıla kadar yüzde 1.1’e düşürdü. Banka tabela konut kredisi faizleri ise halen yüzde 2.58 seviyelerinde. 


Türkiye Finans Konut Finansmanı 


Türkiye Finans Katılım Bankası 10 yıl vadeye dek yüzde 1.12 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor. 


Yapı Kredi Bankası Konut Kredisi 


Yapı Kredi Bankası faiz indirimi sonrasında 10 yıla dek tüm vadelerde yüzde 1.17 faiz oranı sunuyor.


Akbank Konut Kredisi 


Akbank konut kredisi faiz oranlarını 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.17 olarak uyguluyor.


İş Bankası Konut Kredisi 


İş Bankası güncel olarak kampanyalı konut kredisi için faiz oranlarını yüzde 1.17’ye düşürdü. Bankanın tabela konut kredisi faizleri ise yüzde 1.75 seviyesinde.


ICBC Konut Kredisi 


ICBC Bank kampanyalı konut kredisi için yüzde 1.19, tabela faizleri kapsamında ise yüzde 2 faiz oranı sunuyor. 


Garanti BBVA Konut Kredisi 


Garanti BBVA ise 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.22, 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.2 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 


QNB Finansbank Konut Kredisi


QNB Finansbank faiz indirimi sonrasında 10 yıl vadeye dek yüzde 1.28 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.


DenizBank Konut Kredisi 


DenizBank kampanyalı konut kredisi için yüzde 1.37 faiz oranı ile kredi kullandırıyor. Banka tabela konut kredisi faizleri kapsamında ise yüzde 1.79 faiz oranı sunuyor.


Şekerbank Konut Kredisi 


Şekerbank  5 yıl vadeye kadar yüzde 1.49, 7 yıl vadeye kadar yüzde 1.54 ve 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.64 faiz oranı ile kredi kullandırıyor.


HSBC Konut Kredisi 


HSBC Bank 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.79 faizli konut kredisi kullandırıyor. 


Anadolubank Konut Kredisi 


Anadolubank konut kredisi faiz oranları dahilinde 5 yıl vadeye kadar yüzde 1.79, 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.85 faiz oranı sunuyor.


En uygun konut kredisi hangi bankada?