19 / 04 / 2024

0,64 faizle konut kredisini hangi bankalar veriyor?

 0,64 faizle konut kredisini hangi bankalar veriyor?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın destek kredisi kampanyası konut kredisi kullanmak isteyen vatandaşları memnun etti.


Üç kamu bankası yeni kredi destek paketini açıkladı. Sözcü'de yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank vatandaşların ihtiyaçlarını desteklemek için düşük faiz oranları ve uzun vade fırsatıyla konut kredisi çekme fırsatı sağlanıyor. İşte düşük faizli ve uzun vadeli konut kredisiyle ilgili tüm merak edilenler...


Kredi paketinin açıklanması ile beraber birçok soru cevap bekleniyor. Devlet desteğiyle kamu bankalarının vatandaşlara sunduğu konut, taşıt, sosyal hayat ve tatil gibi krediler için başvuru dönemi başlıyor.


1- KONUT KREDİSİ

Birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile konut kredisi fırsatı sunuluyor. 


Sıfır konut ödeme tablosu:


 0,64 faizle konut kredisini hangi bankalar veriyor?


Müşteri başına verilebilecek kredi miktarı sınırlandırılan üç büyük şehirde (İstanbul,  Ankara  ve İzmir) kredi kullanılacak konutlar için 750 bin TL, diğer şehirler için ise en fazla 500 bin TL'ye kadar kredi alınabilecek. Kredi kullanımında yüzde 10'dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat imkanı sağlanıyor.


Buna göre birinci el/sıfır konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, 15 yıla kadar vade ve aylık yüzde 0,64 faiz oranı ile konut kredisi kullanma fırsatı sağlanıyor.


AZAMİ 12 AY ÖDEMESİZ DÖNEMLİ

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile konut kredisi çekme fırsatı sağlanıyor.


İkinci el konut ödeme tablosu:


 0,64 faizle konut kredisini hangi bankalar veriyor?