19 / 04 / 2024

David Beckham Brezilya'dan ev aldı!

David Beckham Brezilya'dan ev aldı!

David Beckham, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki gecekondu mahallesi Vidigal’den ev alması mahallenin kaderini değiştirmiş adeta. Vidigal, zenginlerin gözde mahallesi haline gelmiş. Kiralar 5 bin, ev fiyatları 600 bin dolara çıkmış.


David Beckham, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki gecekondu mahallesi Vidigal’den ev alması mahallenin kaderini değiştirmiş adeta. Vidigal, zenginlerin gözde mahallesi haline gelmiş. Kiralar 5 bin, ev fiyatları 600 bin dolara çıkmış. Ünlü popçu Madonna da Beckham’ın komşularından.


Dünyaca ünlü eski futbolcu David Beckham ve eşi Victoria magazin dünyasının en çok merak edilen çiftleri arasında yer alıyor. Yedikleri, içtikleri ve giyindikleri tüm dünyada yakından takip edilen çift, en çok da sahip oldukları gayrimenkullerle gündeme geliyor. Lüks villa, malikane ve sarayları olan çift geçtiğimiz yıl yatırımları arasına ilginç bir ev ekledi. David Beckham, Brezilya’nın Rio de Janeiro şehrindeki gecekondu mahallesi Vidigal’de deniz manzaralı bir ev satın aldı. Daha önce adı uyuşturucu kartelleriyle anılan mahallenin kaderi Beckham’ın ev almasıyla değişti.  Şimdilerde zengin ailelerin gözde mekanı olan mahallede satılık ve kiralık ev fiyatları arttı. David Beckham’ın bir de ünlü komşusu var; pop starı Madonna.


Brezilya’da gecekondulara ‘favela’ deniyor. Parasız ve işsiz Afrikalıların mesken tuttuğu bu favelaların en ünlüsü ise Vidigal. Rio de Janeiro’nun zengin muhitleri Leblon ve İpanema’ya komşu olan Atlantik Okyanusu manzaralı bu mahalle, mafyanın kontrolünde kalır uzun yıllar. Sokaklarında çocukların bile uzun namlulu silahlarla dolaştığı, her gün onlarca insanın öldürüldüğü o mahallenin kaderi geçtiğimiz yıl Yaz Olimpiyat Oyunları ve Dünya Kupası maçlarının Brezilya’da yapılmasına karar verilmesiyle değişmeye başlıyor. Favela yönetimi ‘ülkede huzuru sağlama’ projesi başlatıyor. Evler yenileniyor, favela gençler mahalleyi korumak için polis yapılıyor. Proje çok geçmeden meyvelerini veriyor. Dünya Kupası için şehre gelen David Beckham, Vidigal’deki bir otelde kalmış. Çok sevdiği bu mahalleden 1 milyon dolara bir de ev satın alan Beckham, restorasyonu için de yaklaşık 380 bin dolar harcamış. Ünlü futbolcu deniz manzaralı balkonunda keyif yapmayı çok sevdiğini söylüyor.  Şu sıralarda zenginlerin gözde mahallesi olan Vidigal’de evlerin kira geliri 5 bin dolara çıkmış. Deniz manzaralı bir evin fiyatı ise 600 bin dolardan başlıyor.


Zaman



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler