25 / 04 / 2024

Nef Foldhome ve Foldoffice olarak tasarlanan ofis projeleriyle ödül aldı!

Nef Foldhome ve Foldoffice olarak tasarlanan ofis projeleriyle ödül aldı!

Nef, dünyanın önemli tasarımlarından olan Foldhome ve Foldoffice olarak tasarlanan ofis projeleriyle ödül aldı. Nef Offices Levent 03 ve Nef Kağıthane 03 projelerinde ödül alan Nef, yıl bitmeden yeni bir projeyi daha satışa çıkaracak...



Nef, dünyanın önemli tasarımlarından olan Foldhome ve Foldoffice olarak tasarlanan ofis projeleriyle ödül aldı. Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, "Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları" araştırmaları sonucunda 2011'de Nef Offices Levent 03 Türkiye'nin En İyi Ofis projesi, 2012 yılında ise Nef Offices Dörtlevent 09'un yine Türkiye'nin En Başarılı Emlak Yatırımları araştırmasında Türkiye'nin En "Başarılı Ofisi seçildiğini kaydetti. Timur, bu iki projenin dışında konut satışlarını 23 gün gibi kısa bir sürede tamamladıkları Nef Kağıthane 03 karma projelerinde yer alan home-office bloğu ve Nef Kağıthane 11 proje yer alan ofisler ile toplamda 4 adet ofis projeleri bulunduğunu söyledi. Timur, 2013'te bir projeyi satışa çıkararak kapatacaklarını kaydetti. 


Home office 280 bin TL'den satılıyor Satışı devam eden Nef Kağıthane 03'ün, şehrin merkezinde yaşamak veya çalışmak isteyenlerin beklenti ve talebini karşılamak için Kağıthane'de hayata geçtiğini kaydeden Timur, "Nef Kağıthane 03, Levent'e 2.5 kilometre, E-5'e 1.5 kilometre, Taksim-Beşiktaş-Dolmabahçe tüneline 2.9 kilometre istanbul bölgesel iş merkezi oldu İstanbul ofis projelerinin gelecek vaad eden yatırımlar olduğunu kaydeden Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur şu değerlendirmeyi yaptı:"Ekonomik stabilite ve iyileşme devam ettikçe İstanbul bölgesel iş merkezi olma iddiasını sürdürecektir. Geçtiğimiz dönemlerde birçok uluslararası şirketin Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu bölge merkezi olarak İstanbul'u seçmesi bu beklentiyi doğrulamakta. Yerli ve yabancı yatırımcıların beklentileri arasında çok büyük farklar yok. Farklılık şirketin kurumsallığı ve çapı noktasında oluşuyor. Küçük ölçekli şirketler fiyat odaklı bir yaklaşıma sahipken, daha büyük ve kurumsal şirketler verilen hizmetler, lokasyon gibi kriterleri öncelikle göz önünde bulunduruyorlar." A sınıfı ofis kullanıcısı artıyor Türkye'de A sınıfı ofis kullanıcı kitlesinin giderek genişlediğini belirten Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, İstanbul'da ki mevcut ofis stoğunun yüzde 90'dan fazlasının 250 metrekare veya daha büyük ofis alanlarından oluştuğunu söyledi. 


İstanbul'da faaliyet gösteren firmaların ise yüzde 10'dan azının büyük ofise ihtiyaç duyduğunu anlatan Timur. "Kaliteli ofis stoğunun az olması, şirketlerin büyük çoğunluğunun ev olarak inşa edilmiş apartman dairelerinde faaliyet göstermeye zorlamaktadır. Ofis beklentilerini doğru algılayan sektör şirketleri doğru projelerle çok daha geniş bir kitleye hitap edebilir" dedi. 

Erden Timur, İstanbul'daki A sınıfı ofis stoğuna bakıldığında, merkezi iş aksı üzerinde yer alan ofislerin yüzde 95'e varan oranlarda dolu olduğunu ifade etti. 


Ayrıca yakında hizmete girecek olan ihalesi yapılmış Kabataş-Mahmutbey metro hattın 200 metre uzaklıkta yer alıyor" diye konuştu. Nef Kağıthane 03'te dünyaca ünlü Addon tarafından yapıldığım söyleyen Timur şöyle konuştu:"Bölgeye yüksek değer kazandıracak olan Kağıthane Kent Meydanı projemizin hemen yanında inşa edilecek. 13 kadı bir ofis bloğundan oluşan 143 ofis ve 7 mağazanın yer aldığı projemizde home-officelerimiz 280 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılmakta." Foldoffice ilk kez Türkiye'de uygulandı Erden Timur, Türkiye'de ilk kez Nef tarafından uygulanan "Foldoffice" sayesinde; büyük ofislerde bile bulunmayan sinema salonundan, playstation odasına, squash salonundan fitness salonuna, toplantı odasından arşiv odasına kadar birçok ünitenin, en küçük metrekareye sahip ofislerin bile kullanımına sunulduğunu aktardı. Foldoffice sistemiyle bu ünitelerin ihtiyaç duyulduğu zaman ofis yaşamına eklenip, gerek olmadığında da çıkarılabileceğini kaydeden Timur, Foldoffice ünitelerinin Sebastien Agneesens, Alper Böler ve Dror Benshetrit gibi tasarımcılar tarafından tasarlandığım söyledi. 


Bir poje daha var 2014'e hızlı girecek 2013 yılını yeni bir proje lansmanı ile kapatmayı düşündüklerini aktaran Erden Timur, "Bu projelerimizin satışı ve pazarlama faaliyederi 2014 yılının başında da devam edecek. Bu anlamda 2014 yılına hızlı bir giriş yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi 



Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Satışa çıkacak projeler