Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, "2015'te göreceli olarak durağan bir dönem geçiren inşaat sektörü yeni ve güçlü hükümetin kurulmasıyla, 2016 yılı başından itibaren yeniden ayaklanmaya başladı" dedi.
Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, "2015'te göreceli olarak durağan bir dönem geçiren inşaat sektörü yeni ve güçlü hükümetin kurulmasıyla, 2016 yılı başından itibaren yeniden ayaklanmaya başladı" dedi.
İnşaat sektörünün 2016'da Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam edeceğini söyleyen Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat ile küresel ekonomiden gayrimenkul sektörüne kadar birçok konuda konuştuk.
Sektör durgun bir dönem geçirdi. Önümüzdeki dönemi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son dönemde dünyada ekonomik denge ve risk algısı yeniden bozuldu. Son iki yıldır Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artışı Demokles'in kılıcı gibi dünya ekonomilerinin tepesinde. Tüm küresel yatırımcılar için uluslararası pazarda güvenin yeniden sağlanması oldukça zor görünüyor. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zor durumda dahi, üst üste yaşanan seçimlerin ardından Türkiye'de güçlü bir hükümetin işbaşında olması çok önemli bir fırsat. 2015'te göreceli olarak durağan bir dönem geçiren inşaat sektörü yeni ve güçlü hükümetin kurulmasıyla, 2016 yılı başından itibaren yeniden ayaklanmaya başladı.
Kentsel dönüşüm projeleri sektör için bir fırsat mı, doğru yönetiliyor mu?
Kentsel dönüşüm seferberliği ile yeni bir kalkınma ve yapılanma fırsatı doğabilir. Türkiye'de toplam yatırımların neredeyse yüzde 50'si inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunun da yüzde 75'i konutla ilgili yatırımlardan geliyor.
Polatyol özellikle hangi alanlarda faaliyet gösteriyor. Hangi ülkelerde işleriniz var?
Biz Polatyol olarak toplam 9 ülkede, otoyol, baraj, içme suyu, köprü, demiryolu inşa ediyoruz. Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Suudi Arabistan, Umman, Fas, Irak, Libya, Gürcistan, Katar'da faaliyet gösteriyoruz. Son 15 yılda yaklaşık 2 milyar dolarlık proje gerçekleştirdik. Son olarak 1.6 milyon metrekare ile tamamlandığında Avrupa'nın en geniş alana yayılan gayrimenkul projesini yapmak üzere kolları sıvadık. Bu çerçevede tüm Türkiye'de ve sonrasında yurtdışında etkili bir oyuncu olmaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya kararlıyız.
EVDEKİ HUZUR 'MAHALLEM'DE
Eston Şehir Mahallem için ne kadar yatırım yaptınız?
Eston Şehir Mahallem Polatyol'un ilk gayrimenkul geliştirme projesi. Bu nedenle çok özel bir proje. Çok özendik, çok ince düşündük. Dünyanın lider mimarlık ofislerinden Swanke Hayden Connell tasarladı. Toplam 45 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Az katlı, yeşile yakın, düşük yoğunluklu bir proje gerçekleştirdik. Rakamlarla daha iyi anlaşılacağına inanıyorum: 68 dönüm arazide sadece 315 birim yer aldı. Toplam arazinin sadece 21 dönümünde konut planladık. Kalan yüzde 70 yani 47 dönüm arazi ağırlıklı yeşil olmak üzere açık alan ve peyzaj alanı olarak tasarlandı.
İnşaat başladı mı, ne aşamada? Ne zaman bitecek?
Toplam ne kadarı satıldı? Başladı. İnşaat planlandığı gibi hızla ilerliyor. Haziran 2017'de anahtarları teslim etmiş olacağız. Metrekare fiyatımız da 3 bin 900 dolardan başlıyor. Satışlarımız planladığımız çerçevede gayet iyi gidiyor. 3'te biri şimdiden satılmış durumda.
Eston Şehir'de bu projeden sonra ne yapacaksınız?
Eston Şehir 1.6 milyon metrekarelik arazisi itibarıyla Türkiye'nin en geniş alana yayılan projesi. Şehre, ana ulaşım noktalarına bu kadar yakın olan konut ağırlıklı gayrimenkul geliştirme projelerinden biri olacak. Yeni projeler için çalışmalarımız sürüyor.
Sabah
Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler